Ένα νέο μιούζικαλ για την πριγκίπισσα Νταϊάνα θα κινηματογραφηθεί χωρίς την παρουσία κοινού και θα προβληθεί στο Netflix Inc στις αρχές του 2021, προτού κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ, ανακοίνωσαν οι παραγωγοί του. Η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς το Μπρόντγουεϊ παραμένει κλειστό λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι, καθώς θα μπορέσουμε τελικά να μοιραστούμε το σόου μας με τους λάτρεις του θεάτρου παντού», τονίζουν οι παραγωγοί σε  ανακοίνωση τους. «Αν και δεν υπάρχει υποκατάστατο για το ζωντανό θέατρο, νιώθουμε τιμή που αποτελούμε μέρος της ποιοτικής ψυχαγωγίας που το Netflix προσφέρει στους συνδρομητές του παγκοσμίως».

Το μιούζικαλ «Diana» επρόκειτο να ανέβει στις 31 Μαρτίου του 2020, όμως η αυλαία αναβλήθηκε, επειδή το Μπρόντγουεϊ έκλεισε τα θέατρά του για να βοηθήσει στην αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορονοϊού. Η παραγωγή, που καταγράφει τη σχέση, τον γάμο και το διαζύγιο της Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Κάρολο, αναμένεται να ανεβάσει αυλαία την 25η Μαΐου του 2021.

Μπορεί πολλοί να φαντάζονται πως η ζωή μιας πριγκίπισσας είναι παραμυθένια, χαρακτηρισμός, ωστόσο, που δεν μπορεί να αποδοθεί σε αυτή της Νταϊάνα. Απατημένη σύζυγος, μέσα σε έναν γάμο που δεν την γέμιζε ψυχικά, έβρισκε ζωή και χαρά μέσα από τα παιδιά της Γουίλιαμ και Χάρι, τους οποίους όμως δεν μπόρεσε να ζήσει, αλλά και στους άστεγους, τους αρρώστους και όλους όσοι είχαν ανάγκη. Ήταν η πρώτη διάσημη και μέλος της Βασιλικής οικογένειας που έδωσε το χέρι της σε ασθενή με AIDS.

Οι δημοσιογράφοι την αγαπούσαν και ο κόσμος την λάτρευε. Μετά το διαζύγιο της, η Νταϊάνα φαινόταν πως άλλαξε σελίδα και επιτέλους χαμογελούσε. Στη ζωή της είχε έρθει ο αγαπημένος της Ντόντι Αλ Φαγιέντ. Η ζωή και των δύο σταμάτησε στη Pont de l’Alma λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου 1997, με την Νταϊάνα να περνά στην αιωνιότητα και να παραμένει στις μνήμες όλων ως η αδικοχαμένη Πριγκίπισσα.