Αλλαγές στο Star με απομακρύνσεις και εσωτερικές μεταγραφές στον όμιλο Βαρδινογιάννη.  Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, αναλαμβάνει την παρουσίαση του καθημερινού, μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star στις τρεις το μεσημέρι καθώς αποχώρησε μετά από μία πολύ επιτυχημένη πορεία η Ελένη Τσαγκά.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός σε ανακοίνωσή του, “στόχος του ενημερωτικού τομέα τη νέα σεζόν είναι η ενίσχυση του μεσημεριανού δελτίου, με ένα πρόσωπο έμπειρο στο χειρισμό πολιτικών θεμάτων και συνεντεύξεων, καθώς κυριαρχούν τα ελληνοτουρκικά και η πανδημία”. 

Την ίδια ώρα, η Κάτια Μακρή που είναι χρόνια στον σταθμό παραμένει αρχισυντάκτρια του Πολιτικού και Οικονομικού τμήματος και πολιτική αναλύτρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως φαίνεται, το κανάλι βρίσκεται σε ανακατατάξεις καθώς πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας του με την Κατερίνα Παναγοπούλου . Σύμφωνα με το STAR, το “διαζύγιο” ήταν “κοινή συναινέσει”, ενώ λίγο αργότερα το MEGA ανακοίνωσε ότι η γνωστή δημοσιογράφος “έκλεισε” στο Mega.

Στο μεταξύ, στο δυναμικό του STAR εντάσσεται από την 1η Σεπτεμβρίου ο δημοσιογράφος, Σπύρος Λάμπρου, ο οποίος “θα ενισχύσει τους τομείς του ελεύθερου και κοινωνικού ρεπορτάζ, στους οποίους το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα”. Παράλληλα, θα παρουσιάζει τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.

Ουσιαστικά λοιπόν κόπηκαν δύο μισθολόγια αναβαθμίστηκε η Κάτια Μακρή και ο Σπύρος Λάμπρου μετακινήθηκε εντός του ομίλου. Λογική περικοπών που υπενθυμίζει την ένταση που είχε δημιουργηθεί πρόσφατα με τις ανακατατάξεις και στους τεχνικούς του Alpha και της καταγγελίες της  ΔΑΣ ΕΤΙΤΑ (Ένωση τεχνικών τηλεόρασης).

Στα τέλη Ιουλίου έλεγαν χαρακτηριστικά πως «με την απόφασή της για την κατάργηση των τμημάτων ENG-LINK, η εργοδοσία του “ALPHA TV” βάζει μπροστά στους εργαζόμενους τεχνικούς την προοπτική της παραίτησης/απόλυσης με αποζημίωση, με “υποσχετική” για πιθανή πρόσληψη σε εταιρεία παραγωγής ή “άλλη δουλειά” πιθανότατα με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, που μπορεί να ξεκινούν από το χάσιμο της προϋπηρεσίας, τη μείωση μισθών, μέχρι ατομικές συμβάσεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας, δηλαδή ένταση της εκμετάλλευσης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις