Αντώνης Καφετζόπουλος: Σε ανάρτηση του στο Facebook γράφει με αφορμή τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη και χρήση μάσκας και από τα μικρότερα παιδιά: “Σήμερα βρήκαν καινούργια καραμέλα: Ο ΠΟΥ, λέει, άλλαξε στάση και δεν θεωρεί απαραίτητη τη μάσκα σε παιδιά κάτω των 12. Ο παπαρολογος ειναι συνάνθρωπος. Η παπαρολογία όμως σαν πολιτικο-κοινωνική παρέμβαση είναι απάνθρωπη, επικίνδυνη και μου προκαλεί αηδία. Τι συνιστά ο ΠΟΥ λοιπόν; (Συνιστώ=ρήμα, ουσιαστικό=σύσταση). 1. Ότι παιδιά κάτω των 5 ετών (νήπια, προνήπια) ΔΕΝ είναι χρήσιμο να φορούν μάσκα μια και δεν μπορει κανεις να επιβλέψει τη σωστή χρήση. 2. Παιδιά 6-11 (δημοτικό), να αποφασίζουν οι αρμόδιοι συνυπολογίζοντας την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ διάδοσης του ιού και την δυνατότητα επίβλεψης της στοιχειώδους σωστής χρήσης. 3. Παιδιά άνω των 12 (γυμνάσια – λύκεια) να ισχύει ΑΚΡΙΒΩΣ οτι και στους ενήλικες. Αυτά και συγχωρώ όποιον παρασύρθηκε από λάθος πληροφόρηση. Τους κουτοπονηρους πολιτικάντηδες της πορδής ούτε τους συγχωρώ, ούτε τους συμπονώ, ούτε θα τους ανέχομαι. Πίσω καραγκιοζηδες!”.

Σημερα βρήκαν καινούργια καραμέλα: Ο ΠΟΥ, λέει, άλλαξε στάση και δεν θεωρεί απαραίτητη τη μάσκα σε παιδιά κάτω των…

Gepostet von Andoni Kafetzopoulos amSonntag, 23. August 2020

Ανακοινώσεις την άλλη Δευτέρα

Στις 31 Αυγούστου η τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και το σχέδιο από το υπουργείο Παιδείας, προβλέπει τα εξής: Υποχρεωτική χρήση μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ώστε να περιοριστεί η ανάμειξη διαφορετικών ομάδων μαθητών, αντισηπτικά και σαπούνια που θα καλύπτουν οι δήμοι,
συστηματικός καθαρισμός των σχολείων, επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Τι είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει τον σχεδιασμό και να πάρει παράταση τουλάχιστον για μια εβδομάδα το άνοιγμα των σχολείων; Τα στοιχεία που θα έχουν στην διάθεσή τους οι αρχές στο τέλος του μήνα, στις 31 Αυγούστου, μια εβδομάδα πριν την προγραμματισμένη έναρξη. Αυτό που φοβίζει είναι μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων από τους εκδρομείς του Δεκαπενταυγούστου αλλά και η ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών μαι των διασωληνώσεων στις ΜΕΘ. Εαν τα στοιχεία είναι ανησυχητικά τότε δεν αποκλείεται η έναρξη της χρονιάς να παραταθεί ή να ληφθούν και άλλα μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα