Η Έλενα Ακρίτα εξέφρασε μέσα από post της στο facebook τη συμπαράστασή της στον Ηλία τον ακτιβιστή του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος που δέχτηκε λεκτική ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς, καθώς περπατούσε στα Εξάρχεια. Ο νεαρός είχε διαμαρτυρεί  γιατί δεν είχαν κανένα δικαίωμα να τον προσβάλλουν για τη σεξουαλικότητα και την έκφραση φύλου του. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όπου του απέδωσαν κατηγορίες για απειλή και εξύβριση.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος έγραψε:

O Ηλίας είναι φίλος μας. Ο Ηλίας είναι ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος. Ο Ηλίας στην καραντίνα πήγαινε καθημερινά φαγητό σε ηλικιωμένους ανθρώπους. Ο Ηλίας έχει κότσια. Ο Ηλίας στη ζωή του πέρασε από σαράντα κύματα και στάθηκε όρθιος. Ο Ηλίας δεν χαρίζει κάστανα στους ομοφοβικούς χλευαστές του. Ο Ηλίας διεκδίκησε το δίκιο του.

Γιατί ο Ηλίας είναι περήφανος. Κι εμείς είμαστε περήφανοι για τον Ηλία.».

Αύριο Δευτέρα 24 Αυγούστου οι φίλοι του νεαρού ακτιβιστή έχουν οργανώσει συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ηλία. Συγκεκριμένα στο κάλεσμα τους επισημαίνουν:

«Την Κυριακή το απόγευμα 23 Αυγούστου, ο φίλος μας και ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος Ηλίας Γ. δέχτηκε λεκτική ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς, καθώς περπατούσε στα Εξάρχεια. Διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν είχαν κανένα δικαίωμα να τον προσβάλλουν για τη σεξουαλικότητα και την έκφραση φύλου του και εντελώς ανενδοίαστα, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, τον συνέλαβαν. Τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όπου του απέδωσαν κατηγορίες για απειλή και εξύβριση.

Πρόκειται για χυδαία ψεύδη και στημένο κατηγορητήριο που μόνο στόχο έχει να ταλαιπωρήσει έναν άνθρωπο και να τον τιμωρήσει, επειδή δε σιώπησε.

Ο Ηλίας δεν είναι ένοχος. Ο Ηλίας δεν είναι μόνος.

Καλούμε ατομικότητες και συλλογικότητες του φεμινιστικού, ΛΟΑΤΚΙ+ και αντιφασιστικού κινήματος σε συγκέντρωση συμπαράστασης στο φίλο μας, αύριο, Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 12:00 στο κτίριο 16 στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Απαιτούμε την άμεση αθώωση του Ηλία.

Κάτω τα χέρια από τα σώματα και τις ζωές μας. Φιλ ες, φίλοι, συντρόφια».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις