Μία ιδιαίτερη είδηση κάνει πλέον τον γύρω των ΜΜΕ, και αφορά τον παγκοσμίου φήμης Γάλλο ηθοποιό, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος. Η βάφτισή του έγινε στον Καθεδρικό Ναό Αλεξάνδρου Νέφσκι στο Παρίσι, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, με ρωσικά ΜΜΕ να παραθέτουν ακόμα και δηλώσεις του Γάλλου ηθοποιού σύμφωνα με τις οποίες, ο ίδιος αγαπά την Ορθόδοξη παράδοση γι αυτό και επέλεξε να γίνει μέρος της.

Ο  Ντεπαρντιέ έγινε Ρώσος πολίτης, με υπογραφή του Βλαντιμίρ Πούτιν το 2013, ενώ σε συνέντευξή του έχει δηλώσει ότι συγκρίνει τον Ρώσο Πρόεδρο με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ και τον Γάλλο πρώην πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Γάλλος ηθοποιός έχει εμφανιστεί σε πάνω από 200 ταινίες, και έχει λάβει πολλά βραβεία στις Χρύσες Σφαίρες και σε κινηματογραφικά Φεστιβάλ. Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα έχει επιζήσει από αεροπορικό ατύχημα, πενταπλό μπάι-πας και περισσότερα από 15 ατυχήματα με μοτοσυκλέτα. Το 2008 έχασε τον γιο του, Γκιγιώμ, από οξεία πνευμονία.

Ιερέας από τον ναό όπου βαπτίστηκε ο Γάλλος ηθοποιός αρνήθηκε να αποκαλύψει στο Tass το όνομα που έλαβε με την βάπτισή του ο Ντεπαρντιέ. Σχολιάζοντας την απόφαση του 71χρονου είπε ότι ήταν «κάτι απρόσμενο αλλά πολύ ευχάριστο». Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει εμφανιστεί σε πάνω από 200 ταινίες, και έχει λάβει πολλά βραβεία στις Χρύσες Σφαίρες και σε κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Οι… οικονομικοί λόγοι τον έκαναν Ρώσο

Έχοντας αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα εδώ και 8 χρόνια, ο ηθοποιός στέλνει κάθε χρόνο στη ρωσική φορολογική υπηρεσία την δήλωση εισοδημάτων και φορολογείται μόνον για το 6%, καθώς έχει καταχωρηθεί ως ιδιώτης επιχειρηματίας. Ο Ντεπαρτιέ έχει καταχωρηθεί επισήμως ως κάτοικος και ως ιδιώτης επιχειρηματίας, ο ηθοποιός έστειλε τη δήλωση των εισοδημάτων του για το 2013 εγκαίρως στην εφορία. Ο Ντεπαρτιέ φορολογείται ως ιδιώτης επιχειρηματίας μόνον για το 6% των εισοδημάτων του στην Ρωσία, έναντι του 13% που ισχύει για τους περισσότερους φορολογούμενους της χώρας.