Οργή έχουν προκαλέσει σχόλια παίκτη που συμμετέχει στο «Big Brother» και ακούστηκε να αναφέρεται σε βιασμό γυναικών, με αποτέλεσμα οι χρήστες του Twitter να ζητούν αν όχι την ακύρωση του ριάλιτι, τουλάχιστον την αποβολή του συγκεκριμένου. Η απαράδεκτη φράση που εκστόμισε ήταν «Με τις γκ… πάω κάθε μέρα σε μία για να αδειάσει το “πακέτο” μου, αλλιώς έχει βιασμό». Τελικά ο Αντώνης Αλεξανδρίδης τέθηκε την Κυριακή εκτός του παιχνιδιού ύστερα από φράση αυτή για τον βιασμό γυναικών και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, τόσο από χρήστες του διαδικτύου όσο και από πολιτικά στελέχη και δημοσιογράφους.

Φυσικά, οι χρήστες του Twitter που σχεδόν καθημερινά αναδεικνύουν στην κορυφή των ελληνικών τάσεων τα hashtag #bigbrothergr και #bigbrotherlive, εξαγριώθηκαν και δημιούργησαν το #cancelbigbrothergr, ζητώντας αν όχι την ακύρωση του ριάλιτι, τουλάχιστον την αποβολή του συγκεκριμένου παίκτη.

Η σκυτάλη φαίνεται πως πέρασε τώρα στους χορηγούς της εκπομπής καθώς τουλάχιστον τρεις εταιρείες ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τη συνεργασία τους με το reality του ΣΚΑΪ. Αναλυτικά, οι εταιρείες Rigas Furniture, Candia, NEF  NEF και Doctor Plant ανακοίνωσαν, μέσω αναρτήσεων στο Facebook, ότι αποσύρουν τις χορηγίες τους από το Big Brother. Και οι τρεις εταιρείες αναφέρονται στο περιστατικό με τις αναφορές σε βιασμούς γυναικών, σπεύδοντας να το καταδικάσουν.

Η εταιρεία Rigas Furniture

«Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της. Σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται όλες οι επιχειρήσεις ελέω κορονοϊού η μικρή μας χορηγία για τη διαφήμιση στους τίτλους τέλους του reality θεωρήσαμε ότι θα ήταν κάτι θετικό. Όμως, μια εταιρεία που στο πέρασμα του χρόνου έχει μάθει πρώτα απ΄ όλα να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, ανεξαρτήτως του κόστους δεν μπορεί να πράξει αλλιώς, πόσο μάλλον όταν το management της είναι “γυναικοκρατούμενο”. Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στο βωμό της τηλεθέασης» αναφέρει η μία εταιρεία.»

Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς…

Gepostet von Rigas Furniture amSonntag, 6. September 2020

Ανάλογο μήνυμα ανήρτησε και η Candia:

«Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας αποχωρεί από την χορηγία της, με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Καταδικάζουμε αντίστοιχες απόψεις και συμπεριφορές οι οποίες δε μας πρεσβεύουν».

Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας…

Gepostet von Candia amSonntag, 6. September 2020

Τη δημόσια συγγνώμη του σταθμού, πέραν της αποπομπής του παίκτη, ζητά η εταιρεία Doctor Plant

«Ως άνθρωποι πρώτα, αλλά και ως εμπλεκόμενοι στην κατασκευή του εξωτερικού χώρου στο σπίτι του big brother ζητούμε το ελάχιστο,που είναι η αποπομπή του παίχτη μετά το αχαρακτήριστο και σοκαριστικό σχόλιο που έκανε και φυσικά μία δημόσια συγνώμη από το σταθμό! Είναι φυσικό επόμενο να διακοπεί η περαιτέρω συνεργασία! Γνωρίζοντας το ήθος και τις αξίες τους, θεωρούμε βέβαιο, ότι το ίδιο επιθυμούν και οι υπόλοιποι χορηγοί που μας στήριξαν σε αυτό το project (Φυτώρια Αντεμισάρη-pandasports-Γράστις-Lechuza). Οπότε επίσης αποσύρονται!»

Ως άνθρωποι πρώτα, αλλά και ως εμπλεκόμενοι στην κατασκευή του εξωτερικού χώρου στο σπίτι του big brother ζητούμε…

Gepostet von Doctor Plant amSonntag, 6. September 2020

Αποσύρθηκε και η NEF  NEF

«Αποσύρουμε τη χορηγία μας από το Big Brother και αναγνωρίζουμε το λάθος μας να συνεργαστούμε με μια εκπομπή που είναι αντίθετη με το ήθος και τις αξίες της εταιρείας μας.»

Αποσύρουμε τη χορηγία μας από το Big Brother και αναγνωρίζουμε το λάθος μας να συνεργαστούμε με μια εκπομπή που είναι αντίθετη με το ήθος και τις αξίες της εταιρείας μας.

Gepostet von NEF NEF amMontag, 7. September 2020

Οι πολιτικές αντιδράσεις από Πέτσα και Αχτσιόγλου

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρει ότι έχει ζητήσει παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για τον διάλογο “με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη”, όπως χαρακτηριστικά γράφει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως λέει, έχει επικοινωνήσει με τον τηλεοπτικό σταθμό την άμεση αντίδραση του οποίου, τονίζει, ότι θεωρεί αυτονόητη.

Η Εφη Αχτσιόγλου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να καταδικάσει το περιστατικό μέσα στον ΣΚΑΪ, από την πρωϊνή εκπομπή στην οποία ήταν καλεσμένη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις