Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ΑΝΤ1 για την επανάληψη του βίντεο με τον ξυλοδαρμό 19χρονου κρατούμενου για την υπόθεση βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη. Σε αντίθεση με την περίπτωση του ΣΚΑΪ, που το βίντεο προβλήθηκε μια φορά “στη διάρκεια της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» της 12.12.2018, οι παρουσιαστές προβάλλουν επανειλημμένα το επεξεργασμένο βίντεο του ξυλοδαρμού στο οποίο φαίνεται κάποιος καθισμένος σε μια γωνία και άλλοι γύρω του με απειλητικές
διαθέσεις”. Στην απόφαση αναφέρεται πως “στη διάρκεια των υπό έλεγχο εκπομπών, έλαβε χώρα κατά τρόπο διαρκή και επανειλημμένο προβολή εικόνας, περιγραφών και λόγων με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων”.

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τους κατηγορούμενους

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Στον καθένα από τους δύο κατηγορουμένους της υπόθεσης, επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Το επίμαχο βίντεο με τον ξυλοδαρμό του κρατουμένου

Μάλιστα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ανέφερε πως οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι σε όλη τη διάρκεια της δίκης «ενέπαιζαν το δικαστήριο» ενώ τόνισε πως δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά και αντίθετα συνεχίζουν ακόμη και τώρα να διασύρουν την μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

Η κ. Δόγκα τόνισε πως «δεν άκουσα αλήθειες μέσα στο δικαστήριο» αναφέροντας πως από την αρχή μέχρι το τέλος αυτό που χαρακτηρίζει τους δύο νεαρούς είναι «η έλλειψη ειλικρινούς θέσης» ενώ αναφέρθηκε σε «ηθική διαστροφή» που εμφανίζει ο χαρακτήρας των δύο την ίδια στιγμή που «τα στοιχεία βοούν».

«Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» επανέλαβε η εισαγγελέας συνδέοντας την ψευδή, κατά την άποψη της, έκφραση λύπης με τη στάση των κατηγορουμένων που «ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Ακολούθησαν ανατριχιαστικές στιγμές κατά την έξοδο των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη από το Εφετείο Αθηνών μετά την ανακοίνωση των ποινών των κατηγορουμένων. Διαδηλωτές φώναζαν εν χορώ: Καμία άλλη δολοφονημένη, ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη.

Η κ. Τοπαλούδη πήγε με δάκρυα στα μάτια κοντά στους διαδηλωτές και φώναξε και η ίδια το σύνθημα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις