Ο διάσημος ηθοποιός έκανε ”ποδαρικό” στο γνωστό talk show, κάνοντας, μεταξύ άλλων, συγκινητικές εξομολογήσεις σχετικά με την δύσκολη περίοδο που βίωσε και την μάχη με τον καρκίνο: ”Είχα λέμφωμα. Με πλησίασαν πάρα πολλοί με αντίστοιχα προβλήματα, ειδικά από τα social media. Και αυτό ήταν το σοκ. Με πιάνει στενοχώρια όταν σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει ένα κρούσμα”.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης τόνισε την σημασία και την αξία του χρόνου, αλλά και πως το αντιλήφθηκε διαφορετικά μέσα από το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε: ”Τώρα πια δεν με αγχώνει ο χρόνος. Είμαι 37 χρονών. Τώρα πια έχω δει τι σημαίνει χρονικός ορίζοντας και επιλέγω να γεύομαι τη ζωή αλλιώς, με άλλο τρόπο. Καλύτερα. Αρκεί να είναι ποιοτικός ο χρόνος που περνάει. Δεν μου αρέσει να λέω ότι κέρδισα τον καρκίνο. Προτιμώ να λέω ότι έτυχε και πήγε καλά. Είναι σπουδαίο να μάχεσαι, να μην ξεχνάς ότι η ζωή είναι κάτι όμορφο και δεν είναι δεδομένο. Και είναι καλό να μην παραιτούμαστε”.

Σχολίασε, ακόμη, την ανάγκη, αλλά και την ευχαρίστηση του να βοηθάς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τη νόσο, αναφέροντας πως: ”Ήθελα να δώσω δύναμη σε άλλους ανθρώπους και αυτός ήταν ο λόγος που είπα εξαρχής ότι θα πω πέντε πράγματα για αυτό. Επειδή είμαι σε μια μικρή σχετικά ηλικία… Το να μπορώ να δώσω δύναμη και κουράγιο σε έναν μεγαλύτερο άνθρωπο από μένα είναι πολύ σημαντικό”.

Ο 37χρονος ηθοποιός, αφού νίκησε τη μάχη με την ασθένεια, θα επιστρέψει σύντομα στις οθόνες. Μάλιστα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, στη νέα σειρά του ΑΝΤ1 ”Ήλιος”. Πρόκειται για μια δραματική σειρά, στην οποία θα συμπρωταγωνιστήσει με την Μαρία Σολωμού και τον Μάριο Αθανασίου, και η οποία πιθανόν να κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο.