Η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του έμπειρου δημοσιογράφου χάνει έδαφος στην τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό.

Αρκεί κάποιος να συγκρίνει τα νούμερα τηλεθέασης της περσινής σεζόν με τη φετινή για να διαπιστώσει ότι η εκπομπή έχει απωλέσει ένα μέρος της τηλεθέασης.

Χθες χαρακτηριστικά παρότι φιλοξένησε για αρκετή ώρα τον Υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο δυναμικό κοινο που ενδιαφέρει τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις διαφημιστικές εταιρείες ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν στο 7,6%, το μικρότερο ποσοστό από όλες τις εκπομπές του ανταγωνισμού.

(Πηγή: AGB, zappit)

Βέβαια στο σύνολο της τηλεθέασης ο έμπειρος οικονομικός συντάκτης και παρουσιαστής παραμένει πρώτος αλλά με κάποιες απώλειες που φαίνεται να εισπράττουν οι άλλες εκπομπές της ζώνης.

Ειδικά η εκπομπή του Ντίνου Σιωμόπουλου και της Στέλλας Γκαντώνα, με τον πρώτο να έχει εξειδίκευση στα οικονομικά, έχει σταθερά διψήφια ποσοστά, αντλώντας τηλεοπτικό κοινό από την ίδια “δεξαμενή” με τον Γιώργο Αυτιά.

Ακόμα και μέσα στον ΣΚΑΙ  πάντως υπάρχει η εκτίμηση ότι η μεταστροφή της  εκπομπής με την αλλαγή της κυβέρνησης τόσο στα ασφαλιστικά θέματα όσο και στα εθνικά στοίχισε.

Ο παρουσιαστής που είναι πάντα πολύ εκφραστικός, δεν δείχνει την ίδια μαχητικότητα στα θέματα των συντάξεων ή στα ελληνοτουρκικά με εκείνη που επέδειξε κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στην περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών των συλλαλητηρίων κλπ.

Πολλοί θυμούνται εξάλλου το ότι βρέθηκε ένα βήμα πριν από την είσοδο στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας την οποία και συγκινημένος απέρριψε βέβαια, κάτι που έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μιας μερίδας του τηλεοπτικού κοινού.

Ο έμπειρος Δημοσιογράφος πάντως έχει πάρει τα μηνύματα και στο επόμενο διάστημα ετοιμάζεται για αλλαγές ώστε να μην αμφισβητηθεί η κυριαρχία του στη συγκεκριμένη ζώνη.

Λέγεται πάντως πώς αν αυτές δεν γίνουν, οι επιτελείς του ΣΚΑΪ σύντομα θα του προτείνουν μια συμπαρουσιάστρια ως πρόσωπο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση της τηλεθέασης του νεανικού κοινού.

Για όσους έχουν μάλιστα καλύτερη μνήμη αυτό συνέβαινε με αρκετά καλά αποτελέσματα την περίοδο που συμπαρουσιάστρια στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ήταν η Μάγδα Τσέγκου.

Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν τι μέλει γενέσθαι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις