Λίγες μέρες μετά το χαοτικό, όπως χαρακτηρίστηκε, ντιμπέιτ μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν, ο Άλεκ Μπάλντουιν μεταμφιεσμένος για μια ακόμη φορά σε Τραμπ παρουσίασε μία διαφορετική τηλεμαχία. Όπως ήταν αναμενόμενο, από το ντιμπέιτ δε θα μπορούσε να λείπει ο Μπάιντεν και έτσι ο Τζιμ Κάρεϊ μεταμφιέστηκε στον υποψήφιο των δημοκρατικών. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως απολαυστικό.

Συγκεκριμένα, το διαφορετικό ντιμπέιτ άνοιξε το επεισόδιο του σόου Saturday Night Live, το βράδυ του Σαββάτου. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη μακροβιότερη σατιρική εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης, έτσι δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει με το δικό της τρόπο το ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο υποψηφίους. Υπενθυμίζεται, πως οι δύο υποψήφιοι κατά το πρώτο ντιμπέιτ αντάλλαξαν ύβρεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, με αποτέλεσμα η τηλεμαχία να εξελιχθεί σε κοκορομαχία.

Στην απολαυστική… διασκευή ο Μπάλντουιν ανέλαβε για μια ακόμη φορά να υποδυθεί τον Τραμπ, εξάλλου το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν σκορπώντας γέλιο. Ωστόσο, έκπληξη προκάλεσε η μεταμόρφωση του Τζιμ Κάρεϊ, ο οποίος ήταν αγνώριστος και μιμούνταν με εξαίρετο τρόπο τον Τζο Μπάιντεν.

Όπως ήταν αναμενόμενο το σκετς σχολιάσε και τον δημοσιογράφο του Fox που συντόνισε το ντιμπέιτ με τα γνωστά δραματικά αποτελέσματα. «Καλησπέρα είμαι ο συντονιστής Κρις Γουάλας και πιστεύω πως θα κάνω μια πάρα πολύ καλή δουλειά απόψε» ακούγεται να λέει ο ηθοποιός Μπελ Μπέκετ, με το κοινό να γελά. Φυσικά σχολιάστηκε η μη χρήση μάσκας από τον Τραμπ, όπως και το γεγονός να μην δημοσιοποιεί τα φορολογικά του στοιχεία.

Το σημείο που ήταν ιδιαίτερα απολαυστικό ο Τζιμ Κάρεϊ «πάγωσε» τον Ντόναλντ Τραμπ πατώντας το pause στο τηλεκοντρόλ του και σημειώνοντας: «Πιστεύω στην επιστήμη και το κάρμα. Φανταστείτε η επιστήμη και το κάρμα να ένωναν τις δυνάμεις ώστε να μας στείλουν ένα μήνυμα για το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει αυτός ο ιός» δήλωσε με νόημα, κλείνοντας το μάτι στο γεγονός ότι ο Τραμπ διαγνώστηκε με κορονοϊό και πρόσθεσε: «Δεν λέω ότι θέλω να συμβεί, αλλά φανταστείτε αν συνέβαινε».