Το πόσο αναγκαία είναι η χρήση της μάσκας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, επεσήμανε ο Θοδωρής Αθερίδης με μία ανάρτησή του στο Facebook. Χαρακτηριστικά έγραψε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να πω αυτό:  Στην Κίνα μηδένισαν τον ιό επειδή απλώς όλοι φοράνε μάσκες παντού! Πιο απλό πεθαίνεις». Ωστόσο όταν το έκανε δεν περίμενε ότι χρήστες θα τον καταδίκαζαν και θα τον κατηγορούσαν ως «φασίστα».

Ο ηθοποιός κάτω από την ανάρτηση του δέχτηκε διάφορα σχόλια, με πολλού να αντιτίθενται στη γνώμη του. Δεν έλειψαν βέβαια και οι αρνητές των μασκών, με μία από αυτούς να απευθύνεται στον ηθοποιό με προσβλητικό τρόπο. Εκείνος, δεν δίστασε να απαντήσει στο σχόλιο της, κρατώντας την ψυχραιμία του.

Δεν θα σου κάνω τη χάρη να σβήσω το σχόλιό σου. Το αφήνω εδώ να το βλέπουν όλοι για να δούμε αν συμφωνούν πως είσαι “άνθρωπος”, έγραψε ενώ προσέθεσε πως “Το μίσος σου το άσβεστο δεν είναι Ελευθερία του λόγου. Είναι απλά μίσος”, απαντώντας στις χυδαίες εκφράσεις που απευθύνονταν στο πρόσωπό του.

Πρόσφατα σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» είχε αναφερθεί στην πανδημία του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας ότι βιώνουμε ένα «δυστοπικό κλίμα».

«Ο κόσμος φοβάται μην αρρωστήσει. Όποιος δεν θέλει να αρρωστήσει δεν θα αρρωστήσει, τηρώντας τα μέτρα. Προσωπικά έπαψα να φιλάω που είμαι πολύ της αγκαλιάς και των φιλιών. Μας ήρθε ένα κακό για να μας οργανώσει. Υπάρχει και η άλλη πλευρά της παγκοσμιοποίησης. Δεν είναι μόνο η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και ότι μπορώ να ανοίξω ένα κουρείο στη Σιγκαπούρη» σημείωσε.

Η καραντίνα και το καλοκαίρι

Σχετικά με την καραντίνα, ανέφερε, ότι δεν πέρασε δημιουργικά. «Έβγαινα βόλτες με το σκύλο. Ζήσαμε όλοι το δυστοπικό αυτό πράγμα» σημείωσε, ενώ ως θετικό διέκρινε την έναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων στη σχολή που διδάσκει.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εδώ και καιρό δεν βλέπει τηλεόραση, ενώ το καλοκαί παρακολουθούσε συνεχώς  ΟΝΕ Channel «γιατί έχει ασύλληπτα ντοκιμαντέρ του BBC»

Τέλος, τόνισε ότι οι άνθρωποι της τέχνης δοκιμάζονται πολύ από την πανδημία, τονίζοντας τη σημασία της.

«Η τέχνη δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, αλλά μπορεί να τον κάνει να νιώθει λιγότερο μόνος» επισήμανε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις