Την παραίτησή του από τη διεύθυνση προγράμματος του Mega υπέβαλε την Τρίτη ο Πέτρος Μπούτος, η οποία όπως έγινε γνωστό σήμερα Τετάρτη, έγινε αποδεκτή. Ο Πέτρος Μπούτος είχε αναλάβει την συγκεκριμένη θέση τον περασμένο Μάιο και μέχρι σήμερα είχε σχεδιάσει το μεγαλύτερο μέρος του ψυχαγωγικού προγράμματος του σταθμού το οποίο έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται σημαντικές ανακατατάξεις στην πυραμίδα των στελεχών του ψυχαγωγικού προγράμματος ενώ αναμένεται να αναλάβουν σημαντικά πόστα νέα πρόσωπα με προϋπηρεσία σε ανταγωνιστικούς σταθμούς.

Η επιστροφή του Mega στο τηλεοπτικό τοπίο

Το Mega επέστρεψε στο τηλεοπτικό τοπίο και έκανε πρεμιέρα για δεύτερη φορά τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 και την πρώτη καλημέρα από τη συχνότητα είπαν, αυτή τη φορά, ο Νίκος Φιλιππίδης και η Μπάγια Αντωνοπούλου.

Η επιστροφή του Mega στους τηλεοπτικούς δέκτες μας είναι γεγονός, αφού ο σταθμός άρχισε εκ νέου τη ροή του προγράμματός του, στις 06:00, της 17ης Φεβρουαρίου, με την εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» που παρουσιάζουν ο Νίκος Φιλιππίδης και η Μπάγια Αντωνοπούλου.

Πριν από την έναρξη της εκπομπής προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από σειρές του Mega που «έγραψαν» στην ιστορία, και αναφέρονταν στην τηλεόραση ως μέσο, στο Mega και στην αρχή. Στη συνέχεια, η Μπάγια Αντωνοπούλου είπε: «Είμαστε στον αέρα!». Έπειτα, ο Νίκος Φιλιππίδης καλωσόρισε τους τηλεθεατές στο «νέο – παλιό Mega», όπως ανέφερε, κάνοντας λογοπαίγνιο με τίτλους σειρών του σταθμού.

MEGA: Το πρώτο κανάλι

Το Mega ήταν το πρώτο κανάλι στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Εξέπεμψε τηλεοπτικό πρόγραμμα για πρώτη φορά το 1989. Εκείνο το Mega ήταν ιδιοκτησία της «Τηλέτυπος Α.Ε.» με μετόχους τους πέντε μεγάλους εκδότες εφημερίδων της εποχής: Μπόμπολα («Έθνος»), Λαμπράκη («Βήμα», «Νέα»), Τεγόπουλο («Ελευθεροτυπία»), Βαρδινογιάννη («Μεσημβρινή») και Αλαφούζο («Καθημερινή»). Στην πορεία η μετοχική σύνθεση άλλαξε με τελευταίους Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα να έχουν τον έλεγχο του καναλιού.

Η τηλεοπτική περιπέτεια του Mega έληξε άδοξα προ διετίας, το 2018, όταν και σταμάτησε η μετάδοση, ενώ ήδη από το 2016 αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Χαρακτηριστικό, όμως, ήταν ότι ακόμα και τους τελευταίους μήνες που εξέπεμπε αποκλειστικά επαναλήψεις, κατέγραφε σημαντικό μερίδιο τηλεθέασης στις μετρήσεις, επιβεβαιώνοντας ότι το Mega είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις