Για τις κρίσεις πανικού που πάθαινε στο παρελθόν, και κυρίως για το πώς έμαθε να τις διαχειρίζεται και να τις αντιμετωπίζει μίλησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, η ηθοποιός Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η οποία το μεσημέρι της Κυριακής 8 Νοεμβρίου 2020, ήταν καλεσμένη της Ναταλίας Γερμανού, στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται».

«Δεν πιστεύω ότι στην εποχή μας υπάρχει ευαίσθητος άνθρωπος που έχει να μην έχει πάθει κρίσεις πανικού. Εγώ το ξεπέρασα με φαρμακευτική αγωγή. Στην περίπτωσή μου καταλάβαμε ότι χρειάζομαι αγωγή. Πήγαινα κάθε βράδυ στο νοσοκομείο και μου έκαναν όλες τις εξετάσεις, αλλά δεν είχα τίποτα», είπε αρχικά η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Και συνέχισε: «Δεν είχε πάει ο νους μου ότι μπορεί να είναι κάτι ψυχολογικό γιατί δεν το είχα ξαναπάθει, δεν το ήξερα μέχρι τότε, δεν ήξερα τι είναι. Και πήγα σε έναν ψυχίατρο, ο οποίος μου χορήγησε φαρμακευτική αγωγή και συνήλθα. Κι έκτοτε το διαχειρίζομαι».

«Πάθαινα κρίσεις πανικού με τη δημοσιότητα»

Την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου συνάντησε η δημοσιογράφος Ρενέ Σαραντινού σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για το περιοδικό Λοιπόν, στις 9 Ιουλίου 2020, με αφορμή την έναρξη των παραστάσεων για το «Υπέροχο μου διαζύγιο». Μέσα σε όλα, η δημοφιλής ηθοποιός εξομολογήθηκε άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα της , μίλησε για την προσωπική της ζωή ενώ παραδέχθηκε πως έχει συμβεί να βρεθεί σε σχέση για να μην είναι μόνη της.

«Αυτό που λέει η ηρωίδα στην παράσταση, ότι φοβάται τη μοναξιά, οπότε επιλέγει ένα σύντροφο για να μην είναι μόνη της, πιστεύω ότι το έχουμε νιώσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων» σημειώνει χαρακτηριστικά η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Σου έχει συμβεί να είσαι με κάποιον άνθρωπο για το λόγο αυτό;

Στο παρελθόν, τώρα όμως όχι, με τίποτα. Έχει συμβεί να είμαι σε μια σχέση για να μην είμαι μόνη μου, αλλά αυτό συνέβη παλιά, τώρα είμαι πολύ επιλεκτική στις σχέσεις που κάνω, επίσης μου αρέσει πάρα πολύ η μοναξιά μου. Όταν λέω μοναξιά, εννοώ τη μοναχικότητα, την οποία επιλέγω να υπάρχει κι όταν βρίσκομαι σε μια σχέση. Περνάω πάρα πολύ καλά με τον εαυτό μου, ακόμα κι αν δεν είμαι με κάποιον.

Έχεις «χτίσει», έχεις θωρακίσει πλέον τον εαυτό σου;

Ναι, το έχω κάνει.

Σε προσωπικό επίπεδο υπάρχει κάτι που θέλεις να έρθει στη ζωή σου;

Σε προσωπικό επίπεδο δεν θα ήθελα να έρθει κάτι άλλο στη ζωή μου, είμαι καλά με ό,τι έχω.

Με τη δημοσιότητα πώς τα πας;

Δεν έχω εκτεθεί σε βαθμό που να την επιζητώ. Έχω εκτεθεί στο παρελθόν με μια σχέση, επειδή είμαστε και οι δύο γνωστοί… Κι ήταν λογικό να υπάρχει πολύ μεγάλη έκθεση… εντάξει. Στην αρχή, για να σου πω την αλήθεια, πάθαινα κρίσεις πανικού, δεν ήταν καθόλου εύκολο για μένα να το χειριστώ, τώρα πια δεν ασχολούμαι καν. Κάποιες φορές μπορεί να μου τηλεφωνήσει η μαμά μου και να μου πει, «παιδί μου είσαι καλά; Έγραψαν σ’ ένα περιοδικό ότι ήσουν στο νοσοκομείο…», κι αυτό που έγραψαν στο περιοδικό να είχε συμβεί πριν από χρόνια, ότι είχα περάσει κρίση πανικού, ήμουν στο νοσοκομείο, κι ο τίτλος να γράφει ότι είμαι στο νοσοκομείο (γέλια)…

Σε περιόριζε η δημοσιότητα σε ό,τι αφορούσε τις σχέσεις σου που γίνονταν γνωστές;

Τις σχέσεις μου τις χαιρόμουν, ασχέτως της δημοσιότητας, τη δημοσιότητα δεν χαιρόμουν καθόλου. Στην αρχή πραγματικά πάθαινα κρίσεις πανικού, με όλα τα συμπτώματα, δεν ήταν εύκολο να το διαχειριστώ. Το ότι με «κυνηγούσαν» είχε κάποια αλήθεια, με την έννοια ότι πίσω από ένα θάμνο ξεπήδαγε ένας φωτογράφος, έχω ζήσει τέτοιες στιγμές, αλλά νομίζω ότι όσο πιο χαλαρή είμαι τελικά τόσο το καλύτερο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις