Ο Στέλιος Μάινας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή ”Αυτός και ο Άλλος”, την Τρίτη 24/11, και μίλησε για πολλές πτυχές της επαγγελματικής του πορείας, αναφερόμενος στο δύσκολο είδος της κωμωδίας, στις αμοιβές αλλά και στις ”Άγριες Μέλισσες” και την άρνηση συμμετοχής του.

“Τα κριτήριά μου για να επιλέξω ένα ρόλο πλέον είναι το ένστικτο. Πρέπει να μ’ αρέσει η σειρά, να μ’ αρέσει αυτό που βλέπω γραμμένο. Συνήθως όταν διαβάζεις κάτι που είναι καλό φαίνεται από τις τρεις πρώτες σελίδες. Είπα “όχι” στις “Άγριες Μέλισσες”, γιατί δεν άντεχα να κάνω καθημερινή σειρά. Δεν κοίταξα καν για ποιο ρόλο με ήθελαν, γιατί είναι πολύ εξαντλητική η καθημερινή σειρά, δεν αντέχω”, εξήγησε ο ηθοποιός.

Σχετικά με τις αμοιβές ενός ηθοποιού, υποστήριξε πως δεν αποτελούσε ποτέ έναν υψηλά αμειβόμενο ηθοποιό, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως πολλές φορές είχε ζητήσει χαμηλότερα αμοιβή για εκείνον και υψηλότερη για συναδέλφους:

“Ποτέ δεν ήμουν υψηλά αμειβόμενος ηθοποιός. Και εγώ και άλλοι συνάδελφοι, πολλές φορές είπαμε να κόψουν κάτι από εμάς και να φέρουν καλούς ηθοποιούς, παρά να έχουμε εμείς υψηλή αμοιβή και να παίζουμε μόνοι μας. Οι ηθοποιοί θέλουμε να έχουμε καλούς συναδέλφους στη δουλειά, παίρνουμε από τους άλλους”, ανέφερε. Παράλληλα, δήλωσε ότι “ούρλιαζε την περίοδο της φούσκας στην ελληνική TV ότι κάποια στιγμή θα σκάσει. “Έβλεπα τα SUV και τις Proshe και έλεγα χαλαρώστε ρε παιδιά, η χώρα μας δεν είναι Ελβετία. Και με κοιτούσαν με καχυποψία”.

Για την απομάκρυνσή του από την τηλεόραση, παρά την τεράστια επιτυχία των ”Μεν και Δεν”, τόνισε:

“Την αγάπησα αυτή τη δουλειά, αλλά φοβήθηκα την κωμωδία. Η κωμωδία είναι το πιο δύσκολο είδος. Είσαι συνέχεια στα “κόκκινα”. Ο κόσμος απαιτεί να τον ενεργοποιήσεις, να τον κάνεις να γελάσει. Κωμικός ηθοποιός δεν γίνεσαι, είσαι. Εγώ δεν είμαι. Οι κωμικοί ηθοποιοί το έχουν στη φύση τους να αυτοεκτεθούν. Είναι άλλο να πεις μπορώ να κάνω κωμωδία και άλλο να είσαι κωμική περσόνα”.

Ο Στέλιος Μάινας, επιπλέον, αναφέρθηκε στις γυναίκες και στην προσωπικότητα που διαθέτουν, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως αποτελούν πιο ολοκληρωμένα πλάσματα από τους άντρες. Ο αγαπημένος ηθοποιός, υπενθυμίζεται πως, μετρά 31 χρόνια παντρεμένος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

“Αν δεν συμφιλιωθείς με τη θηλυκή σου πλευρά και να δεις τι πραγματικά είναι, τότε δεν προχωράς. Εγώ αγαπάω και τη δική μου θηλυκή πλευρά και των γυναικών. Η γυναίκα είναι το πιο ολοκληρωμένο πλάσμα σε σχέση με εμάς. Είναι πιο συγκρατημένες και κυρίως πιο ανοιχτοί άνθρωποι. Χρειάζεται να καλλιεργήσουμε τη θηλυκή μας πλευρά. Το καινούργιο μου βιβλίο που γράφω, ελπίζω να το βγάλω εντός του 2020 και εκεί δεν έχω ένα ήρωα, αλλά μια ηρωίδα. Έχει τον τίτλο “Αναισθησία” και έχω εμπνευστεί από τις γυναίκες”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις