Έρχεται ο πρώτος μαύρος Batman, όπως ανακοίνωσε επίσημα η DC Comics! Τη στολή του «Σκοτεινού Ιππότη» θα φορέσει ο Τιμ Φοξ, χαρακτήρας από το σύμπαν της DC, ενώ η σειρά των τεσσάρων κόμικ με τον μαύρο Batman θα κυκλοφορήσουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τιμ είναι ο γιος του Λούσιους Φοξ, συνεργάτη του Μπρους Γουέιν και πρωτοεμφανίστηκε στον Batman στις 10 Απριλίου 1979, στο τεύχος 313. Η ιστορία θα φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με Όσκαρ Τζον Ρίντλεϊ (12 Χρόνια Σκλάβος), ενώ το σχέδιο θα υπογράψουν οι Νικ Ντέρινγκτον και Λόρα Μπράγκα.

Η πλοκή τοποθετείται σε μία μελλοντική Γκόθαμ Σίτι με τον Batman να έχει σκοτωθεί. Έτσι, ο Φοξ γίνεται ο νέος Batman και αναλαμβάνει να σώσει την Γκόθαμ Σίτι.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2001, όταν ζητήθηκε από τον Σταν Λι, ιδρυτή της Marvel Comics, να φανταστεί κλασικούς ήρωες της DC, σχεδίασε έναν Αφροαμερικανό Batman, τον Wayne Williams, σχεδιασμένο από τον Τζόι Κούμπερτ.

Κυκλοφορία στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε στο τεύχος Υπεράνθρωπα #19 ως ο Άνθρωπος Νυχτερίδα, μέσα από την ιστορία ότι ο Μπρους Γουέιν κρίνεται ένοχος και θα εκτελεστεί και παρουσιάζεται το Παιδί Θαύμα – Ρόμπιν και τη Γυναίκα-Νυχτερίδα να προσπαθούν να τον βοηθήσουν. Μετά από λίγα τεύχη, άλλαξε όνομα και έγινε ο Νυχτερίδας, και συνεχίστηκε έως το τέλος των εκδόσεων των κόμικ της DC από τις Εκδόσεις Ατλαντίς.

Τη δεκαετία του 1980, η εκδοτική Anglo – Hellenic Agency εξέδιδε ξανά τεύχη με τον χαρακτήρα ως Μπάτμαν, έχοντας, πλέον, τα δικαιώματα της DC Comics. Αργότερα, τα δικαιώματα πέρασαν από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί και πλέον ο Σκοτεινός Ιππότης εμφανίζεται στις συλλογές που εκδίδει η εκδοτικές Anubis και Οξύ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις