Νέα δυναμική επιστροφή των αγροτών από τη Σκοπιά Φαρσάλων. Ύστερα από απουσία ενός έτους, επιστρέφουν με ένα νέο πιο “εκρηκτικό” ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου, στοχεύοντας στο να…ταράξουν για ακόμη μια φορά τα νερά. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνοι.

Στο νέο αγροτικό ημερολόγιο του 2021 φιλοξενούνται και τα κορίτσια του χωρίου, πλαισιώνοντας τα αγόρια. Ποζάρουν και φωτογραφίζονται, στις καθημερινές δουλειές στα χωράφια, με διαφορετικές λήψεις και χρώματα ανάλογα την εποχή. Έτσι, εμφανίζονται ταΐζοντας τα ζώα στο στάβλο και στην ύπαιθρο, αρμέγοντας παραδοσιακά με τα χέρια αλλά και σύγχρονα με αρμεκτήριο, σκαλίζοντας τα βαμβάκια και τραβώντας τα λάστιχα για το πότισμα, φορτώνοντας μπάλες με άχυρο για τα ζώα, μαζεύοντας τις ρώγες από το αμπέλια τα καρύδια από τα δέντρα ή σπέρνοντας ξανά την γη για την νέα καλλιεργητική χρονιά.

Τόσο η ιδέα όσο και η επιμέλεια του νέου αυτού εγχειρήματος ”ανήκει” στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς Ηλία Τσούτσο, σύμφωνα με τον οποίο:

«Πρόκειται για το νέο μας ημερολόγιο για το 2021,  το οποίο αποτελείται από παιδιά του χωριού μας, από 10 αγόρια και 4 κορίτσια, ποζάροντας σε καθημερινές εργασίες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, έτσι ώστε να στρέψουμε τον κόσμο πίσω στα χωριά μας, να αποκτήσουν ξανά την παλιά αίγλη που έχουν χάσει».

Σημειώνεται πως, ο Ηλίας Τσούτσος εκτός από πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου είναι και πρόεδρος του κτηνοτροφικού, αλλά και της Κοινότητας του χωριού μετά από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και φιλοδοξεί με την παρέα του, να αναγεννήσει το χωριό.

Στο νέο ημερολόγιο διασταυρώνεται το παρελθόν με το παρόν και τη νέα γενιά να αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή, σε μία δύσκολη εποχή και μία χρονιά που τελειώνει με όχι και τις καλύτερες αναμνήσεις, προσδοκώντας όμως από την νέα και την ελπίδα να φέρει πίσω ότι στέρησε η προηγούμενη.

*Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παραγγείλουν από την σελίδα του συλλόγου στο Facebook με την ονομασία: Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπιάς.

Πηγή: ifarsala.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις