Με ένα χορευτικό τραγούδι που έχει τον τίτλο «Last dance» η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65o Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021, που διεξάγεται από τις 18 έως τις 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά την περσινή αναβολή του λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το «Last dance» είναι μια σύνθεση των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade, Sharon Vaughn, ενώ creative director για την οπτικοποίηση του τραγουδιού θα είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από κοινού από την επιτροπή που συγκροτήθηκε στην ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα της Στεφανίας στην οποία ανατέθηκε η επιμέλεια της συμμετοχής στην 65η Eurovision, ύστερα από ακρόαση πέντε τραγουδιών που προτάθηκαν από τους δημιουργούς. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα εμφανιστεί στον Β΄ Ημιτελικό, που έχει προγραμματιστεί στις 20 Μαΐου 2021.

Τα σενάρια για τη φετινή Eurovision

Με την πανδημία να σαρώνει την Ευρώπη, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα γίνει ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision, μετά από 4 μήνες. Δηλαδή, εάν θα υπάρχει κοινό στο «Arena Ahoy» του Ρότερνταμ, εάν θα ταξιδέψουν όλες οι συμμετοχές ή εάν θα υπάρξουν περιορισμοί. Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές κάνουν τα πάντα ώστε ο διαγωνισμός να διεξαχθεί με κάθε τρόπο. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε η διοργανώτρια ολλανδικής δημόσια ραδιοτηλεόραση τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσιάστηκαν τα 4 εναλλακτικά σενάρια που έχουν ετοιμάσει, ανάλογα με την κατάσταση της πανδημίας.

  • Να γίνει ο διαγωνισμός έτσι όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα. Δηλαδή η «Arena Ahoy» να πλημμυρίσει από τους Eurofans, οι εθνικές αποστολές να είναι πλήρεις, όπως και οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες που συνοδεύουν τη διοργάνωση.
  • Να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός παρουσία περιορισμένου αριθμού θεατών στο κλειστό στάδιο του Ρότερνταμ, οι εθνικές αποστολές να ταξιδέψουν με λιγότερα μέλη, οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν από κοντά τον διαγωνισμό να είναι επίσης λιγότεροι, ενώ οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες και τα parties που γίνονται εκείνη την περίοδο να γίνουν με μέτρα και τις απαραίτητες προφυλάξεις.
  • Στη σκηνή του «Arena Ahoy» να ανέβουν όσες συμμετοχές θα μπορούν να ταξιδέψουν το Μάιο στην Ολλανδία. Όσες δεν τα καταφέρουν θα «βγουν» στο αέρα της Ευρώπης από στούντιο της χώρας τους.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες να βγαίνουν από στούντιο της χώρας τους και από το «Arena Ahoy» να δούμε την έναρξη και τους παρουσιαστές, ενώ η ενημέρωση των δημοσιογράφων να γίνει διαδικτυακά.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις