Τα γεγονότα ”τρέχου” στο Διαφάνι με αμείωτο ρυθμό, με την Ελένη και τον Βόσκαρη να τρέχουν έναν αγώνα δρόμου ο ένας εναντίον του άλλου, τον Λάμπρο να στηρίζει την μεγάλη Σταμίρη στον αγώνα της, τον Κωνσταντή και τον Τάκη να κονταροχτυπιούνται ”για τα μάτια” της Δρόσως, ενώ η Πηνελόπη και ο Αλέξη αντιμετωπίζουν το ”φάντασμα” του Μελέτη.

Τα ”σύννεφα” στη σχέση τους δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν, με την Πηνελόπη να αποκαλύπτει πως είναι έγκυος, χωρίς όμως να γνωρίζει ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού, καθώς υπήρξε περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας συνευρέθηκε ερωτικά και με τους δύο, Μελέτη και Αλέξη. Η Πηνελόπη ”μαραζώνει” μη γνωρίζοντας τον πατέρα του παιδιού της, ενώ και ο Αλέξης υποφέρει στη σκέψη ότι μπορεί το παιδί να είναι του Μελέτη.

Στο σπίτι των Σεβαστών το νέο φέρνει χαρά, ελαφραίνοντας λίγο το βαρύ κλίμα που επικρατεί, ενώ ο Δούκας συγκινείται ιδιαίτερα με το εγγονάκι που θα φέρει στον κόσμο η κόρη του.

Η Μυρσίνη πείθει τον Δούκα να γυρίσει η κόρη τους στο πατρικό, με την Πηνελόπη όμως να αδυνατεί να πείσει τον Αλέξη. Στη διάρκεια ενός καβγά, ο Αλέξης αποκαλύπτει στην Πηνελόπη την αλήθεια για τον πατέρα της και το γεγονός πως συγκεντρώνει στοιχεία για να φυλακιστεί. Η νεαρή κοπέλα σοκάρεται και αποφασίζει να στηρίξει τον άνδρα της ώστε να τιμωρηθούν όσοι πρέπει. Την ίδια στιγμή ο Γραμματικός παίρνει θάρρος και ανοίγει ξανά το ζήτημα της βιομηχανικής ζώνης, ξεκινώντας έναν άνευ όρων πόλεμο εναντίον του Δούκα και του Τόλλια.

Όσον αφορά στον πόλεμο μεταξύ Ελένης και Βόσκαρη, η Σταμίρη παλεύει να συγκεντρώσει στοιχεία και μαρτυρίες γυναικών που κακοποιήθηκαν από τον Βόσκαρη, ενώ ο Λάμπρος την στηρίζει και την βοηθά όπως και όσο μπορεί. Ο ίδιος αποκαλύπτει και στον Τόλλια το είδος ανθρώπου που ετοιμάζεται να βάλει στην οικογένειά του, αφού η Σοφούλα δέχεται την πρόταση γάμου του Βόσκαρη, και τον σοκάρει. Ο Τόλλιας απαγορεύει στην κόρη του να συνάψει σχέση μαζί του, εκείνη όμως προχωρά σε απρόβλεπτη ενέργεια, ”τυφλωμένη” από τον έρωτά της για αυτόν…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις