Από την αρχή του 2021, το πρώτο μέρος της μίνι σειράς Lupin με την συναρπαστική ιστορία ενός άνδρα που κλέβει τα ανεκτίμητα κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας από το Λούβρο, έχει κάνει θραύση από τους viewers της διάσημης πλατφόρμας του Netflix.

Ενδεικτικό είναι πως η σειρά, που ήδη έχει μπει στο top ten του Netflix σε Γαλλία, ΗΠΑ και Γερμανία, αναπλάθει σε περιβάλλον 2021 την ιστορία του μυθοπλαστικού «κλέφτη-τζέντλεμαν» και μαιτρ των μεταμφιέσεων Αρσέν Λουπέν (Arsène Lupin), χαρακτήρα που δημιούργησε ο gάλλος συγγραφέας Maurice Leblanc, το 1905. Το δεύτερο μέρος της σειράς θα είναι διαθέσιμο τον Απρίλιο.

Το συναρπαστικό story της σειράς «Lupin»

Στη σειρά «Lupin», ο βασικός χαρακτήρας – ακούει στο όνομα Assane Diop και τον υποδύεται ο αναγνωρισμένος Γάλλος ηθοποιός Omar Sy – σκαρώνει μια ευφυή ληστεία στο Λούβρο καθώς επιζητά να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, και ξετυλίγει την κρυφή πλευρά των προνομιούχων και πλούσιων που δρουν υπεράνω του νόμου.

Τα βαθύτερα θέματα της σειράς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, έχουν να κάνουν με την κοινωνική τάξη, τη φυλή και ένα σύστημα δικαίου που αντιμετωπίζει τους πλούσιους διαφορετικά από ό,τι τις χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις.

Κινητήρια δύναμη της σειράς είναι ο Sy, στον ρόλο ενός χαρισματικού Γαλλο-σενεγαλέζου και το γεγονός που είναι στον πυρήνα της συμβαίνει στο Μουσείο του Λούβρου (τα γυρίσματα έγιναν επί τόπου), όπου ο Assane Diop, ως πολυεκατομμυριούχος συλλέκτης υλοποιεί μια λεπτομερώς σχεδιασμένη ληστεία ενός κολιέ της Μαρίας Αντουανέτας.

Ωστόσο, κίνητρο της ληστείας δεν είναι τα χρήματα, αλλά η επιδίωξη του Diop να απαντηθούν τα ερωτήματά του για τον απρόσμενο θάνατο του πατέρα του, θύματος σκευωρίας για μια προηγούμενη κλοπή αυτών των ίδιων κοσμημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως πίσω από τη δράση, στο «Lupin» υποβόσκει η οδυνηρή πραγματικότητα του ρατσισμού στην Ευρώπη, ειδικά έναντι μεταναστών από πρώην αποικίες. Ουσιαστικά, η εν λόγω σειρά περνάει σημαντικά μηνύματα, τα οποία δυστυχώς υπάρχουν στη σημερινή καθημερινότητα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις