Άγνωστες ως τώρα επιστολές, έγγραφα και αναμνηστικά του ιστορικού συγκροτήματος Beatles, από την εποχή τους στο Αμβούργο πρόκειται να πωληθούν σε δημοπρασία στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

H επικεφαλής του Bonham, Κάθριν Σόφιλντ δήλωσε:

«Ο καιρός των Beatles στο Αμβούργο ήταν απολύτως κρίσιμος για εκείνους. Είναι σωστό να πούμε ότι ήρθαν στη Γερμανία ως αγόρια και έφυγαν ως άνδρες».

Πρόκειται για μερικά αντικείμενα, τα οποία στάλθηκαν από το συγκρότημα στη φωτογράφο Άστριντ Κίρχερ, η οποία ήταν αρραβωνιασμένη με ένα πρώην μέλος της μπάντας, τον Στιούαρτ Σάτκλιφ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για επιστολές, άδειες εργασίας, φωτογραφίες, ποιήματα, σκίτσα κ.α. Τα μέλη του συγκροτήματος είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις με τη φωτογράφο και μάλιστα αλληλογραφούσαν συχνά.
kircher

Τα αντικείμενα θα πωληθούν στις 5 Μαΐου στο Λονδίνο. Τη δημοπρασία έχει οργανώσει ο οίκος δημοπρασιών Bonhams, καθώς η Άστριντ Κίρχερ πέθανε την περασμένη χρονιά λίγο πριν κλείσει τα 82. Η φήμη της ξεκίνησε να εξαπλώνεται, όταν τράβηξε τη διάσημη φωτογραφία των Beatles, ενώ ήταν ακόμα 5 μέλη. Μάλιστα, εκείνη ήταν και η υπεύθυνη για το λουκ του συγκροτήματος, καθώς τούς πρότεινε να κόψουν τα μαλλιά τους στο γνωστό στυλ, που αργότερα τούς χαρακτήρισε.
beatles

Σε ένα από τα γράμματα, που θα πωληθούν στη δημοπρασία, ο Τζορτζ Χάρισον καλεί τη φωτογράφο να επισκεφτεί τον ίδιο και τον Ρίνγκο Στάρ στο νέο τους διαμέρισμα και μάλιστα, τήν ειδοποιεί να μην γράψει το όνομά του στο φάκελο της απαντητικής της επιστολής. Ενώ σε άλλη επιστολή, ο Τζον Λένον τής γράφει: «Λυπάμαι πολύ που είσαι τόσο λυπημένη και αβέβαιη για τον εαυτό σου. Πρέπει να γνωρίζεις ότι η Σιν (εννοώντας την πρώτη του σύζυγο, Σίνθια), εγώ και οι άλλοι Beatles θα αισθανόμαστε πάντα το ίδιο για σένα. Θα είσαι πάντα η Άστριντ του Στιούαρτ για εμάς».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις