Ο Άνθρωπος της Βροχής ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία για το 1988.

Η ταινία αποτελεί σταθμό στους ρόλους με ειδικές ανάγκες. Το έργο τονίζει την αξία της οικογένειας και το αίσθημα της επικοινωνίας που έχουμε όλοι ανάγκη, ιδιαίτερα τις μέρες της πανδημίας (φανταστείτε πόσοι άνθρωποι είναι μόνοι την εποχή του κορωνοϊου). Όταν αφήνουμε τους εγωκεντρισμούς στην άκρη, τότε τα αποτελέσματα στις σχέσεις των ανθρώπων είναι πολύ καλύτερα.

Το Rain Man κατέκτησε 4 Όσκαρ, Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου (Dustin Hoffman) και Πρωτότυπου Σεναρίου.

Το αίσθημα της αδικίας υπάρχει στη ζωή. Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας νιώθουμε αδικημένοι. Το αίσθημα αυτό μπορεί να ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία ή να είναι απλά στην καθημερινότητά μας. Μπορεί όμως να ξεκινά και από τον ίδιο μας τον εαυτό. Τις περισσότερες φορές κάνουμε πράγματα για το δικό μας όφελος. Αδιαφορώντας για τους γύρω μας. Εθελοτυφλούμε για εμφανή ζητήματα. Σκεφτόμαστε μόνο το χρήμα. Υπάρχει όμως και ανθρωπιά. Βρίσκεται μέσα μας αρκεί να ψάξουμε.

Ο Tom Cruise ως Τσάρλι Μπάμπιτ ενσαρκώνει τρομερά το ρόλο του αντιπροσώπου αυτοκινήτων. Κάνει τα πάντα για να πουλήσει. Κάπου εκεί στον δικό του κόσμο θα συναντήσει τον αυτιστικό αδερφό του Ρέιμοντ Dustin Hoffman, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζε καν. Ο Ρέιμοντ επικοινωνεί ελάχιστα με τους γύρω του και έχει φτιάξει έναν δικό του κόσμο από αναμνήσεις και συνήθειες. Έχει όμως κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η ερμηνεία του Hoffman είναι αριστουργηματική. Η ψυχή του Ρέιμοντ αγκαλιάζει όλα τα παιδιά. Οι σεναριογράφοι Μπάρι Μόροου & Ρόναλντ Μπας σε κάνουν να σκεφτείς. O σκηνοθέτης Μπάρι Λέβινσον, κέρδισε και το Όσκαρ.

Στη μουσική επένδυση θα συναντήσουμε τον Hans Zimmer ο οποίος λίγα χρόνια αργότερα (1994) υπέγραψε το ανεπανάληπτο soundtrack της ταινίας ο Βράχος The Rock. Μην ξεχνάμε την πολύ όμορφη και ταλαντούχα Βαλέρια Γκολίνο.

Λας Βέγκας και το ταξίδι ξεκινά!

Η τελευταία σκηνή στο τρένο είναι πολύ συγκινητική. Οι δεσμοί αίματος δεν σβήνουν ποτέ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις