Προς πώληση αναμένεται να βγουν σύντομα, οι χειρόγραφες ερωτικές επιστολές του Τζον Κένεντι προς τη Σουηδή αριστοκράτισσα Γκουνίλα βον Ποστ, λίγο πριν παντρευτεί τη Ζακλίν Μπουβιέ. Οι επιστολές αποτελούν μέρος της πώλησης της RR Aucstion και η αξία τους εκτιμάται σε πάνω από 30.000 δολάρια.

kennedy swedish mistres

«Εάν δεν παντρευτείς, έλα όπως θα ήθελα να σε δω», γράφει σε μία επιστολή με ημερομηνία Φεβρουαρίου 1956. «Πέρασα υπέροχα το περασμένο καλοκαίρι μαζί σου. Είναι μια λαμπρή ανάμνηση της ζωής μου -είσαι υπέροχη και μου λείπεις».

Η Βον Ποστ γνώρισε τυχαία τον Τζον Κένεντι το καλοκαίρι του 1953 στη Γαλλική Ριβιέρα. Εκείνος ήταν τότε γερουσιαστής των ΗΠΑ στη Μασαχουσέτη και μόλις λίγες εβδομάδες προτού παντρευτεί τη Ζακλίν Μπουβιέ, αργότερα γνωστή ως Τζάκι Κένεντι. Για τα επόμενα τρία χρόνια, οι δυο τους αντάλλασσαν επιστολές, με τον Κένεντι να σχεδιάζει ακόμη και να αφήσει τη σύζυγό του για τη Σουηδή αριστοκράτισσα, σύμφωνα με τα απομνημονεύματά της του 1997 «Love, Jack».

Σύμφωνα με τα απομνημονεύματα της Βον Ποστ, οι δυο τους πέρασαν μία εβδομάδα μαζί στη Σουηδία, τον Αύγουστο του 1955 (ήταν παντρεμένος με την Τζάκι τότε). Ξανασυναντήθηκαν τυχαία μόνο μία φορά, σε ένα γκαλά στο Waldorf Astoria το 1958, ενώ η Βον Ποστ ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί.

O γάμος του Κένεντι με την Τζάκι τον Σεπτέμβριο του 1953

Η μόνη επιστολή με την οποία εκφράζει ανοιχτά την αγάπη του για κάποια άλλη γυναίκα, ενώ ήταν παντρεμένος
Όπως αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών: «Αυτή είναι η μόνη επιστολή του Τζον Κένεντι στην οποία εκφράζει ανοιχτά την αγάπη του σε μια άλλη γυναίκα, ενώ ήταν παντρεμένος».

Στην πρώτη επιστολή από το 1955, έγραψε: «Αγαπητή Γκουνίλα, πρέπει να σου πω ότι δείχνεις υπέροχη και ευτυχισμένη στη φωτογραφία που μου έστειλες από τη Ρεγκάτα. Τι σημαίνει το “Lagsamling Pa Dack Fore Regattan”; Κάτι απαίσιο, είμαι σίγουρος. Φαίνεται τώρα πως το Κογκρέσο δεν θα κλείσει πριν από τις 5 Αυγούστου -γι’ αυτό θα ταξιδέψω με το “United States”, το οποίο φτάνει στις 10 Αυγούστου στη Χάβρη και θα είμαι στη Σουηδία στις 12. Πού να πάω. Στείλε μου τη διεύθυνσή σου στο Μπάστααντ όπου θα είσαι».

Η επιστολή του Τζον Κένεντι στη Σουηδέζα ερωμένη του

Στη δεύτερη επιστολή με την υπογραφή «Τζακ», γράφει: «… έρχομαι και ίσως θα μπορούσες να μου κάνεις μία κράτηση. Ανυπομονώ να σε δω. Δεν είναι περίεργο μετά από τόσους μήνες; Ίσως στην αρχή θα είναι λίγο δύσκολο, καθώς θα είμαστε ξένοι -αλλά όχι τελείως ξένοι- και είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά, και αν και πιστεύω ότι είναι πολύς ο δρόμος μέχρι την Γκουνίλα, τελικά αξίζει τον κόπο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις