Το Φεστιβάλ Καννών πραγματοποιείται φέτος στις 6 με 17 Ιουλίου και η Jodie Foster θα τιμηθεί με τον Χρυσό Φοίνικα για την προσφορά της στο χώρο της 7ης Τέχνης.

Η βραβευμένη ηθοποιός βρέθηκε για πρώτη φορά στο Παλέ Κρουαζέτ το 1976, σε ηλικία 13 χρόνων. Με την συμμετοχή της στον Ταξιτζή (Martin Scorsese) είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα. Το Φεστιβάλ Καννών είναι από τις κορυφαίες διοργανώσεις στο χώρο του κινηματογράφου (μεγάλο σε κύρος) και η 58χρονη πλέον Foster θα παραλάβει έναν ακόμα Χρυσό Φοίνικα. Η ίδια θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς.

«Οι Κάννες είναι ένα Φεστιβάλ στο οποίο χρωστάω πολλά. Με κολακεύει που με σκέφτηκαν. Είναι για μένα μεγάλη τιμή να μπορέσω να μοιραστώ λίγα λόγια σοφίας ή να αφηγηθώ μία – δύο περιπέτειες, στη νέα γενιά δημιουργών», είπε η Clarice Starling…

O καλλιτεχνικός Δντής του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, δήλωσε ότι: «Η Τζόντι δεν παύει να επανεφευρίσκει τον εαυτό της. Αμφισβητεί με το διαπεραστικό βλέμμα της, μαθαίνει από τους άλλους κι είναι πρόθυμη να κάνει πίσω στις πεποιθήσεις της για να διαμορφώσει μια νέα ηθική. Να κάνει το δίκαιο. Μια ιδέα που προσπαθεί να ακολουθεί στις αποφάσεις της ως ηθοποιός και σκηνοθέτης και που την καθιστά τόσο πολύτιμη, σ’ αυτούς τους περίπλοκους καιρούς. Θα την τιμήσουμε με ζεστασιά και θαυμασμό!».

H Jodie Foster είναι μία αγαπημένη ηθοποιός. Οι ερμηνείες της στη Σιωπή των Αμνών (1991) και στην Επαφή Contact (1997), άφησαν εποχή. Δύο πολύ δυνατές ταινίες στο Σινεμά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις