Την άποψη του για τα νέα μέτρα στην εστίαση με τους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες εξέφρασε ο γνωστός σεφ, Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (2/7) στον ΑΝΤ1, ο κριτής του MasterChef και ιδιοκτήτης εστιατορίου χαρακτήρισε την κατάσταση «περίεργη» και έκανε λόγο για ένα «θολό τοπίο».

«Δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα. Είναι μια περίεργη συνθήκη», είπε αρχικά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. «Σίγουρα δεν είναι στο πλαίσιο της “κανονικότητας” που λέμε σήμερα», πρόσθεσε. Ακόμη, σημείωσε πως «δεν μπορεί να χωριστεί ένα εστιατόριο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους καθώς υπάρχει μια λεπτή γραμμή που μπορεί να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό».

«Δεν νομίζω ότι μπορώ (σ.σ. να έχω) έξω ανεμβολίαστους και μέσα εμβολιασμένους. Όσοι άνθρωποι δεν πάνε να κάνουν το εμβόλιο δεν πρέπει να τους κατατάσσουμε στους αρνητές» σχολίασε επίσης, λέγοντας πως όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο μπορεί να έχουν «δικαιολογημένες επιφυλάξεις και να χρειάζονται περισσότερες απαντήσεις».

«Όλοι μαζί πρέπει να είμαστε σε αυτό. Κι όσοι το έκαναν το εμβόλιο και όσοι δεν το έχουν κάνει» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να καλούμε την αστυνομία»

Ο γνωστός σεφ έθεσε διεξοδικά και τις πρακτικές δυσκολίες του εγχειρήματος, τονίζοντας πως «οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να καλούν την αστυνομία για τους ανεμβολίαστους».

Σημείωσε δε ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελεί και αντικίνητρο για ορισμένους πελάτες καθώς σε μια παρέα μπορεί να υπάρχουν και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. «Με αυτές τις συνθήκες θα προτιμήσουν να βρεθούν σε κάποιο σπίτι και όχι να βγουν για φαγητό σε ένα εστιατόριο. Δεν δημιουργείται η διάθεση που είναι απαραίτητη» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις