Η  Άννα Βίσση θα βρεθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, για μια βραδιά στη σκηνή του Salle des Etoiles στο Μόντε Κάρλο. Η συναυλία θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και το ελάχιστο κόστος για ένα εισιτήριο είναι 707 ευρώ. «Μέρος των εσόδων θα δοθεί στο ίδρυμα “Αλβέρτος” για τη διάσωση της μεσογειακής φώκιας» αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Λάμπρος Κωνσταντάρας στην εκπομπή «Καλοκαίρι #Not».

Και συνέχισε: «Μιλάμε για μια περιοχή πάρα πολύ μικρή που συγκεντρώνει πάρα πολύ πλούτο, είναι ένα θέρετρο ουσιαστικά. Και προφανώς είναι μια περιοχή που προσελκύει τέτοιο κόσμο, είτε τουρισμό, είτε επιχειρηματίες, είτε ανθρώπους, οι οποίοι σίγουρα μπορούν να καλύψουν αυτό το έξοδο. Απευθύνεται σε αυτόν τον κόσμο και γι’ αυτό ακριβώς γίνεται στο Μόντε Κάρλο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, για ένα βράδυ μόνο, η απόλυτη Ελληνίδα σταρ Άννα Βίσση θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Salle des Etoiles στο Μόντε Κάρλο», αναφέρεται στη φτιασιδωμένη με λάμψη και ενθουσιασμό ανακοίνωση του κέντρου που έχει χαρακτηριστεί μυθικών διαστάσεων.

Η παρακολούθηση της ειδικής συναυλίας, που θα εκπέμψει άρωμα Ελλάδας, προϋποθέτει την καταβολή του ποσού των 700 ευρώ.

Ο σκοπός διοργάνωσης της ξεχωριστής βραδιάς, στην οποία θα πρωταγωνιστήσει μια κορυφαία ελληνική φωνή, αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα την προστασία της μεσογειακής φώκιας και του οικοτόπου της σε όλη τη γκάμα των ειδών.

Όπως επισημαίνεται, εξάλλου και στη σχετική ανακοίνωση, η συναυλία της Άννας Βίσση στο Μονακό θα υποστηρίξει έναν περιβαλλοντικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Ίδρυμα Prince Albert II of Monaco Foundation στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Monk Seal Alliance (MSA) που είναι αφιερωμένη στη διατήρηση και προστασία αυτού του εμβληματικού είδους της Μεσογείου.

«Έχοντας χαρακτηριστεί ως απειλούμενο είδος υπό εξαφάνιση, η μεσογειακή φώκια μοναχός (Monachus Monachus), βρίσκει καταφύγιο στο μικρό κυκλαδίτικο νησί της Γυάρου, το οποίο στο παρελθόν υπήρξε ιστορικά τόπος εξορίας και φυλάκισης. Στην πραγματικότητα, περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν καταφέρει να μετατρέψουν το νησί της Γυάρου σε καταφύγιο για τη μεσογειακή φώκια.Προσπάθειες όπως αυτές στη Γυάρο για την προστασία της μεσογειακής φώκιας έχουν αποφέρει καρπούς με αποτέλεσμα τα ελληνικά νησιά να διατηρούν έναν από τους μεγαλύτερους υποπληθυσμούς του είδους στη Μεσόγειο σήμερα. Η αέναη και ενισχυμένη προσπάθεια διατήρησης του είδους είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι μπορεί να συνεχίσει να ευημερεί. Η πρωτοβουλία Monk Seal Alliance υποστηρίζει την πρακτική δράση διατήρησης για την προστασία της μεσογειακής φώκιας και του οικοτόπου της σε όλη τη γκάμα των ειδών σε τοπικό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο», επισημαίνεται ακόμη.

Το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες του Μονακό, οι ξένοι θαυμαστές της Άννας Βίσση καθώς και όσοι ταξιδέψουν στο Μόντε Κάρλο από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ειδικά για την εμφάνιση της καλλιτέχνιδος στο Μονακό, το σκηνικό στο ”Monte Carlo Salle des Etoiles” θα φωτιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις