O Quentin Tarantino σκέφτεται το reboot του Rambo.

H διαφορά reboot και remake είναι ότι στο reboot η κεντρική ιδέα παραμένει η ίδια και τα υπόλοιπα αλλάζουν. Στο remake αλλάζουν οι ηθοποιοί και λίγο το σενάριο.

O ιδιόρρυθμος σκηνοθέτης έχει δηλώσει ότι ψάχνει την δέκατη ταινία για να ολοκληρώσει την καριέρα του. Στα σχέδια του είναι και η συνέχεια του Kill Bill, 20 χρόνια μετά.

Richard Crenna as Colonel Sam Trautman

Martin Kove in Rambo II 1985, No mercy

O Tarantino του Pulp Fiction, συζητά το remake του Rambo και για πρωταγωνιστή θέλει τον Adam Driver (House of Gucci, Marriage Story, Star Wars) και για Σερίφη τον Κερτ Ράσελ Kurt Russell. Σε πρόσφατη συνέντευξη μίλησε για το νέο του εγχείρημα. Το First Blood (To Πρώτο Αίμα) είναι το πιο διάσημο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Μορέλ. Δημοσιεύτηκε το 1972 και εκεί αναφέρεται για πρώτη φορά ο χαρακτήρας του βετεράνου του Βιετνάμ, John Rambo. To 1982 έγινε και η πρώτη ταινία με πρωταγωνιστή τον Sylvester Stallone (ταινίες που τον καθιέρωσαν μαζί με τα Rocky) σε σκηνοθεσία Τεντ Κότσεφ. Το έργο γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία και για πολλούς θεωρείται η καλύτερη ταινία από όλες όσες ακολούθησαν.

Το Βιετνάμ, αποτελεί μαύρη σελίδα για την Αμερική. Οι στρατιώτες που γύριζαν στην Πατρίδα, δέχονταν σκληρή κριτική από την κοινωνία. Οι αμερικανοί που πήραν μέρος στον πόλεμο του Βιετνάμ, ήταν στο μεγαλύτερο ποσοστό ανεπιθύμητοι στις τάξεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό που δημιουργήθηκε, ήταν πολύ άδικο για τους στρατιώτες που επέστρεφαν. Οι περισσότεροι είχαν ψυχολογικά προβλήματα και δύσκολα προσαρμόζονταν στο κοινωνικό σύνολο. Ο Rambo ήταν ένας απ’ αυτούς. Ο Tarantino δήλωσε ότι θέλει να εμβαθύνει περισσότερο στο μυθιστόρημα του Morrell.

Στο πρώτο Rambo (η αρχή ενός από τα πιο γνωστά franchise στον κόσμο), ο ήρωας μας τα βάζει με τον Σερίφη μίας μικρής πόλης. Οι αστυνομικοί ασκούν σκληρή κριτική στον βετεράνο του πολέμου του Βιετνάμ και τον πιέζουν σε μεγάλο βαθμό. Στο Rambo II: The Mission (Η Αποστολή) το 1985, η ταινία ήταν εμπορική επιτυχία αλλά οι κριτικοί επεσήμαναν την οπισθοδρομική φύση του χαρακτήρα. Υποστηρίζουν ότι το sequel (συνέχεια) θα μπορούσε να είναι διαφορετική.

Να τονίσουμε ότι στο σενάριο μαζί με τον Sylvester Stallone είναι και ο μεγάλος James Cameron (Terminator, Titanic, Avatar) και ίσως γι’ αυτό ενισχύεται πολύ και το συναίσθημα με την κοπέλα. Στη σκηνοθεσία ήταν ο Γεώργιος (George) Κοσμάτος. Το 1988 κυκλοφόρησε το Rambo III το οποίο όπως έχει παραδεχθεί και ο Stallone, ήταν πολύ υπερβολικό (ο ίδιος το παράκανε, ήταν και επηρεασμένος) επειδή η ταινία εστιάζει καθαρά στην καλή και δυνατή Αμερική. Μην ξεχνάμε ότι εκείνη την περίοδο οι σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση ήταν έντονες. Αμερική vs Ρωσία… Στο box office δεν είχε την ανάλογη επιτυχία, γεγονός που έθεσε το franchise σε αναμονή.

Julia Nickson as Sio in Rambo II

Το 2008 o Sly σκηνοθετεί το John Rambo. To κοινό ενθουσιάστηκε με την επιστροφή του γνωστού βετεράνου αλλά και πάλι η ταινία δεν ήταν δυνατή. Το 2019 είχαμε το Last Blood (κακή ταινία, αν και η αρχή είναι ωραία) που λογικά σήμανε και το τέλος του ταλαιπωρημένου μαχητή. Ο Koυέντιν πιστεύει ότι ο χαρακτήρας μπορεί να έχει νέα πνοή. Ο Stallone από τη μεριά του σκέφτεται (καλύτερα να μην συνεχιστεί) και το Rambo 6 στο οποίο θα γνωρίσουμε τον αδελφό του John James Rambo.

Εάν ο Quentin Tarantino κλείσει την σκηνοθετική του καριέρα με μία ταινία Rambo, θα το μάθουμε πολύ σύντομα. Ο σκηνοθέτης είναι γεμάτος από ιδέες και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να γυρίσει μία καλή ταινία. Στο βιβλίο του Μορέλ, ο Ράμπο πεθαίνει (όπως φαίνεται στο Last Blood). Ο Ταραντίνο όμως υποστηρίζει ότι μπορεί και να επιβιώσει. Το δίδυμο Kurt Russell και Adam Driver θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Ο Κurt έχει μεγάλη εμπειρία από ταινίες δράσης και ο Adam κλείνει περισσότερο σε δραματικούς ρόλους. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε μία έκδοση του Rambo από τη ματιά του Τarantino o oποίος είναι όλο εκπλήξεις…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις