Η Δώρα Χρυσικού γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και είναι ηθοποιός. Από μικρή αγαπούσε τον χορό καθώς ήταν η κύρια ασχολία της από 3 ετών μέχρι που αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Στην Α’ γυμνασίου είχε αποφασίσει να φύγει στη Γερμανία να σπουδάσει χορό αλλά δεν κατάφερε καθώς εμπόδιο στάθηκε ένα πρόβλημα με την υγεία της. Σε ηλικία 14 ετών εργάζεται για πρώτη φορά ως ηθοποιός, στην κοινωνική ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου “Το μετέωρο βήμα του πελαργού (1991)”, με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και την Jeanne Moreau. Η ταινία ήταν και η αιτία για να αφοριστεί αυτή αλλά και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της από τον Μητροπολίτη Φλώρινας. Μετά από αυτή την ταινία συνέχισε στο σχολείο και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Λονδίνο. Από το 1998 ξεκίνησε να εργάζεται στο Εθνικό Θέατρο ως επαγγελματίας πλέον ηθοποιός.

Στην τηλεόραση την έχουμε δει στην κωμική σειρά του Ant1 “Οι Δύο Ορφανές (1991)”, που είναι και το τηλεοπτικό της ντεμπούτο, στην κοινωνική σειρά του Mega “Η Ζωή Της Άλλης” ως Μαίρη Τριανταφύλλου, στην κωμική σειρά του Mega “Το Σπίτι Της Έμμας (2013)” ως Φαίη κ.α.

Στην Ελλάδα, η Δώρα Χρυσικού, φοίτησε στις σχολές της Γίτσας Καρελλά, Νίκης Κονταξάκη, καθώς και στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης. Στο εξωτερικό εκπαιδεύτηκε, μεταξύ άλλων, στην L’ Opera de Paris, Rosella Hightower στις Κάννες, και τέλος στην John Cranko Schule της Όπερας της Στουττγάρδης, όπου διδάχτηκε όλα τα είδη χορού, από κλασσικό, μέχρι contemporary, jazz, και flamenco.

Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής Τhe Arts Educational School του Λονδίνου. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Δώρα Χρυσικού βιογραφικό – Η εθελοντική δράση

Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα, έχει έντονη εθελοντική δράση, έχοντας δουλέψει στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ Στροφή στις Φυλακές της Αυλώνες με ανήλικους χρήστες, καθώς και στον Σύλλογο Φλόγα, που βοηθά παιδιά που πάσχουν από Νεοπλασματική Ασθένεια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις