Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομο teaser για το νέο ντοκιμαντέρ «Britney vs Spears», στο οποίο ακούγεται ένα απόσπασμα από ένα φωνητικό μήνυμα που άφησε η ποπ τραγουδίστρια σε έναν από τους δικηγόρους της πριν από δύο χρόνια, όταν ο πατέρας της, Τζέιμς, διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας του Λος Άντζελες να τη θέσει σε έκτακτη προσωρινή κηδεμονία.

Στη ταινία η δημοσιογράφος Τζένη Έλισκιου και η σκηνοθέτης Έλιν Λι Καρ -η κόρη του διάσημου αρθρογράφου των New York Times, Ντέιβιντ Καρ- ερευνούν τον αγώνα της Μπρίτνεϊ για την ελευθερία μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις και στοιχεία. «Γεια σας, με λένε Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Britney Spears), σας τηλεφώνησα νωρίτερα. Τηλεφωνώ ξανά επειδή ήθελα να βεβαιωθώ ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας άρσης της κηδεμονίας…» ακούγεται να λέει με αδύναμη φωνή στο ηχητικό απόσπασμα.

Το «Britney vs Spears» θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 28 Σεπτεμβρίου, μία μέρα πριν από τη σημαντικότερη δικαστική ακρόαση της υπόθεσής της.

Από την άλλη, το ντοκιμαντέρ «Framing Britney Spears» των Hulu / FX, το οποίο έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο κίνημα #FreeBritney ήταν υποψήφιο στα βραβεία Emmy 2021. Σκηνοθέτις είναι η Samantha Stark. Μεταξύ άλλων, το «Framing Britney Spears» «κατηγόρησε» τον Τίμπερλεϊκ, ο οποίος πρόσφατα έγινε πατέρας, ότι εκμεταλλεύτηκε τον χωρισμό για να κερδίσει τη συμπάθεια του κοινού, πυροδοτώντας σωρεία επικρίσεων από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από τα αμερικανικά ΜΜΕ ενάντια στο πρόσωπό του.

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Κατέθεσε αίτηση για τον πλήρη έλεγχο της περιουσίας της

«Η Μπρίτνεϊ θέλει τον έλεγχο των χρημάτων της, τον έλεγχο του πώς τα ξοδεύει και πώς τα προστατεύει, και έτσι ο Τζέιμι Σπίαρς πρέπει να φύγει» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα νέα έγγραφα που κατέθεσαν οι δικηγόροι της τραγουδίστριας. Σύμφωνα με αυτά, η νομική ομάδα της Μπρίντεϊ επιθυμεί να τελειώσει η θητεία «εντελώς και αναπόφευκτα», υπογραμμίζοντας ότι «δεν εξυπηρετεί πλέον κανένα νόμιμο σκοπό».

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Μάθιου Ρόζενγκαρτ, κατηγόρησε τον πατέρα της, Τζέιμι Σπίαρς ότι προσπαθεί να πάρει περίπου δύο εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς προτού παραιτηθεί από την κηδεμονία της κόρης του. Τα νέα στοιχεία για τους λογαριασμούς για τους οποίους ο Τζέιμι Σπίαρς θέλει να έχουν πληρωθεί πριν αποχωρήσει, κατέθεσε ο Μάθιου Ρόζενγκαρτ. Στην αναφορά του σημειώνει ότι «η Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν θα εκβιαστεί. Η κατάφωρη προσπάθεια του κ. Σπίαρς να ανταλλάξει την αναστολή και απομάκρυνση με περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές, πέραν των εκατομμυρίων που έχει ήδη πάρει αυτός και οι συνεργάτες του, από την περιουσία της κ. Σπίαρς, δεν είναι μια καλή αρχή».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Variety», η Μπρίτνεϊ Σπίαρς πρέπει να πληρώσει 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές δικηγόρων, 500.000 δολάρια στην πρώην εταιρεία διαχείρισης της καθώς και πρόσθετες πληρωμές στον κ. Σπίαρς. Από την πλευρά τού Τζέιμι Σπίαρς δεν υπήρξε απάντηση αν και στο παρελθόν είχε υπερασπιστεί τον χειρισμό του στις οικονομικές υποθέσεις της κόρης του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Guardian», τα νέα στοιχεία συμπληρώνουν την αναφορά που έγινε τον Ιούλιο για την απομάκρυνση του Τζέιμι Σπίαρς από την ζωή της κόρης του. Θα εξεταστεί στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις