Το sequel του Joker θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Ο Joker ανήκει στον κόσμο της DC Comics και θεωρείται ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Batman.

Η ταινία ήταν τεράστια εισπρακτική επιτυχία το 2019, σε σκηνοθεσία του Todd Philips. Oι εισπράξεις ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office. Ήταν η έβδομη πιο εμπορική ταινία της χρονιάς και 32η όλων των εποχών. Για ταινία Οκτωβρίου ήταν από τις πιο επιτυχημένες όλων των εποχών. Απασχόλησε το κοινό παγκοσμίως και είναι η μοναδική ταινία DC (Detective) Comics που είναι R (από τη λέξη restricted) καταλληλότητας. Το R-rated σημαίνει ότι δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν ανήλικοι κάτω των 17 ετών χωρίς συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα. Το Joker περιέχει σκηνές βίας αλλά η ταινία έχει να κάνει με πολλά περισσότερα. Το έργο εξηγεί (φυσικά είναι μια ταινία) πώς η κοινωνία δημιουργεί την εγκληματικότητα. Η ευθύνη των σύγχρονων κοινωνιών είναι τεράστια.

Για τους λάτρεις των όρων του κινηματογράφου, όσες ταινίες ξεφεύγουν και από το R-rated, χαρακτηρίζονται ως NC-17 (no one under 17).

H Warner Bros είχε στα πλάνα της το sequel του Joker μετά την εμπορική επιτυχία της πρώτης ταινίας. Η πανδημία όμως καθυστέρησε τα πάντα. Ο Χοακίν Φίνιξ, σε συνέντευξη που έδωσε στον ιστότοπο ψυχαγωγίας «The Playlist», ρωτήθηκε για το εάν θα ενσαρκώσει ξανά τον ρόλο που του έδωσε το Όσκαρ (Α’ Ανδρικού) για την ερμηνεία του. Ο ίδιος περιέγραψε τον Joker ως «έναν ενδιαφέροντα τύπο».

Είπε χαρακτηριστικά ότι: «υπάρχουν κάποια πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτόν τον τύπο και καλό θα ήταν να τον εξερευνήσουμε περισσότερο. Δεν γνωρίζω όμως αν θα το πράξουμε ποτέ». Να τονίσουμε για μια ακόμα φορά ότι είναι η πρώτη φορά στο Σινεμά που μαθαίνουμε για την αρχή του χαρακτήρα του Τζόκερ. Βλέπουμε το πώς δημιουργήθηκε. Η ταινία έλαβε 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ. O πρωταγωνιστής μας, Άρθουρ Φλεκ, σε όλη τη διάρκεια του έργου μπερδεύει την πραγματικότητα με τον κόσμο της φαντασίας.

Ο Todd Phillips, δουλεύει εδώ και καιρό πάνω στο σενάριο για το sequel του έργου. Σύμφωνα και με το δημοσίευμα του «Τhe Hollywood Reporter» το οποίο έχει  θέμα τους ισχυρότερους δικηγόρους του Ηollywood. Το κείμενο περιλαμβάνει τον δικηγόρο Ουόρεν Ντερν ο οποίος έχει πελάτη τον σκηνοθέτη Phillips. O Oυόρεν αναφέρει ότι: «ο Todd Phillips έκλεισε συμφωνία να γράψει σε συνεργασία, το σενάριο του επόμενου Joker».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις