Το θέμα που πραγματεύεται το C’mon C’mon είναι επίκαιρο και η ταινία θα παίξει σημαντικό ρόλο στη φετινή Χολιγουντιανή σκακιέρα.

Ποιά είναι άραγε η αληθινή σχέση ενός παιδιού με το θείο του; Από μόνη της, η σχέση ανηψιού και θείου έχει πάντα ενδιαφέρον και ανάμεσα στους δύο υπάρχει απεριόριστη αγάπη. Υγιής αγάπη εάν θέλετε η οποία συνοδεύεται πάντα με το αίσθημα ευθύνης που έχει (και πρέπει να έχει) ο θείος.

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι δύσκολοι. Οι περισσότεροι Γονείς έχουν πολλές υποχρεώσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά περνάνε χρόνο με τις γιαγιάδες και παππούδες (όταν υπάρχουν) ή ακόμα και με το θείο τους. Στο Σινεμά έχουμε δει ιστορίες που έχουν να κάνουν με τη σχέση γιου (ή κόρης) – μητέρας ή με τη σχέση πατέρα – κόρης (ή γιού). Η σχέση ανηψιού – θείου είναι μοναδική και με αυτό το θέμα ασχολείται η ταινία C’mon C’mon. Όσοι άνθρωποι έχουν ανήψια, το καταλαβαίνουν (το έχουν βιώσει).

Η ζωή έχει αποδείξει (είναι η φύση τέτοια) ότι ανάμεσα στα αδέρφια υπάρχουν πάντοτε διαφωνίες. Μπορεί αυτό να υπάρχει από την παιδική τους ηλικία ή και στην ενήλικη ζωή τους. Υπάρχει όμως και αγάπη. Η ιστορία θα ξεκινήσει όταν η Βιβ (Gaby Hoffmann) θα ζητήσει από τον αδερφό της Johnny (Phoenix) να κρατήσει για μερικές μέρες τον γιο της Τζέσι (Woody Norman). Η ίδια πρέπει να φροντίσει τον άνδρα της Paul (Scoot McNairy) o οποίος δεν είναι καλά ψυχολογικά. Η Viv μένει στο Λος Άντζελες και ο Johnny στη Νέα Υόρκη.

Ο Johnny είναι ερευνητής που κάνει μια έρευνα για τα μικρά παιδιά. Ρωτάει για τις σκέψεις και τα όνειρα τους, τους φόβους τους, τη γνώμη τους για τους μεγάλους και γενικώς πώς αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Όπως ήδη ξέρετε, τα σημερινά παιδιά καταλαβαίνουν σχεδόν τα πάντα. Αυτό συμβαίνει και με τον φίλο μας τον Jesse. Γνωρίζει για τον αγώνα της μητέρας του και του λείπει ο μπαμπάς του. Με το θείο του θα μοιραστεί όλα του τα συναισθήματα.

Τα παιδιά ρωτάνε τα πάντα με αμεσότητα και ειλικρίνεια. Ο μικρός Τζέσι τον ρωτάει γιατί είναι ανύπαντρος (μιλάμε για ταινιάρα) και αν αγαπούσε την πρώην σύντροφό του. Ο Τζέσι έχει ανάγκη από ένα στήριγμα και πιστεύει με όλη του την καρδιά ότι είναι ο θείος του. Ο Johnny, παρόλες τις δυσκολίες που περνά, θα αφιερώσει την ψυχή του για τη φροντίδα αυτού του παιδιού.

Το C’mon C’mon βάζει πλώρη για πολύ ψηλά στα Όσκαρ και μπορεί ο Joaquin Phoenix να κατακτήσει ξανά την κορυφή μετά και την μεγάλη του επιτυχία στο Joker. To γκρίζο χρώμα της εικόνας δίνει άλλη αίσθηση στο έργο και σίγουρα η μουσική υπογραμμίζει το συναίσθημα. Στη σκηνοθεσία είναι ο Mike Mills.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις