Μαρία Τζομπανάκη: Bιογραφικό αφιέρωμα απόψε από το Νίκο Χατζηνικολάου και το Ενώπιος Ενωπίω – Η ηλικία, οι γάμοι, η καταγωγή και οι σπουδές στα θέματα συζήτησης με την αγαπημένη ηθοποιό η οποία γεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης να μοιράζει πλέον τον χρόνο στην Ελλάδα και την Αμερική. Είναι απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου και έχει σπουδάσει χορό, κλασική κιθάρα και τραγούδι. Δείτε το τρέιλερ της αποψινής εκπομπής:

Η Μαρία Τζομπανάκη (Χανιά, 1956) μεγάλωσε στα Χανιά ενώ μοιράζει πλέον τον χρόνο στην γενέτειρά της αλλά και την Αθήνα. Είναι ηθοποιός, απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου και έχει σπουδάσει χορό, κλασική κιθάρα και τραγούδι. Έχει σκηνοθετήσει τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας και πλήθος θεατρικών παραστάσεων ενώ ως ηθοποιό την έχουμε δει σε πολλούς και διαφορετικού ύφους ρόλους. Δείτε τη σε μία παλιότερη συνέντευξή της στην Κρήτη

Διδάσκει υποκριτική, σωματική έκφραση του θεατρικού λόγου και πολιτισμική αγωγή του σύγχρονου ηθοποιού. Από το 2002 έως το 2010, υπήρξε δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος στη Σχολική Μέριμνα, Πρόεδρος Ανάπτυξης και Στρατηγικής, Πρόεδρος Κοινωνικής Ευθύνης και υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ανέλαβε επίσης την αναβάθμιση και λειτουργία των δημοτικών κινηματογράφων. Εκλεγμένη αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως το 2000.

Είναι Πρόεδρος της ΜΚΥΟ “ORFEUS” και δημιουργός του Πολιτιστικού Κέντρου Πράσινου Τουρισμού “ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ” που ενοποιήθηκε με την “ORFEUS”. Είναι μητέρα του επίσης ηθοποιού, Ορφέα Αυγουστίδη.

Στην ιδιωτική τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Οι Πανθέοι και Η Τελευταία Νύχτα της Γης και Λάουρα και Οι αξιόπιστοι και Το γυμνό κορίτσι και Ουράνιο τόξο και Δεσμώτες και Παρακαμπτήριος και Άνω κάτω το Σαββάτο και Τμήμα Ηθών και Ρίχτερ Μιούζικ και Τολμηρές Ιστορίες και Οι Αγνοημένοι και Ανατομία ενός εγκλήματος και Το μάτι του φιδιού και Μαγική Νύχτα και Τολμηρές Ιστορίες και Ο ιός του πατέρα και Εκείνες κι εγώ και Διπλή αλήθεια και Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή και Το φτερούγισμα του γλάρου και Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα και Μια φορά στα χίλια χρόνια και Ποτέ δεν είναι αργά και Τα παιδιά της Νιόβης και Οι Μάγισσες της Σμύρνης και Το Κόκκινο Δωμάτιο και Όμικρον Θετικό και Σημεία και Τέρατα και Σασμός

Στον Alpha Κύπρου και τον Τάσο Τρύφωνος μίλησε η Μαρία Τζομπανάκη, η «Καλλιόπη» από την επιτυχημένη σειρά «Σασμός». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον σύζυγό της, ο οποίος ζει μόνιμα στην Αμερική, τους άνδρες που ερωτεύτηκε, τον εγγονό της αλλά και το σύμφωνο συμβίωσης που έκανε ο γιος της Ορφέας Αυγουστίδης με τη σύντροφό του, Γεωργία.

«Ο Ορφέας Αυγουστίδης έχει κάνει το σύμφωνο συμβίωσης. Έχω ένα παιδί, δεν έχω πολλά, αλλά θα το έφερα βαρέως αν δεν τον καμάρωνα με τα δικά μας έθιμα» αποκάλυψε η Μαρία Τζομπανάκη για τον γιο της, ενώ σημείωσε πως τον εγγονό της δεν τον βλέπει συχνά λόγω κορονοϊού λέγοντας ότι είναι… ξανθοκόκκινος γιατί μοιάζει στη μητέρα του.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Μαρία Τζομπανάκη ανέφερε στον Τάσο Τρύφωνος: «Ο άνδρας μου μένει μόνιμα στην Αμερική. Δουλεύει σε όλο τον κόσμο. Γνωριστήκαμε, ανταλλάσσοντας κάποιες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις για επαγγελματικούς λόγους και από εκεί άρχισε… Και μετά συναντηθήκαμε και μετά έγινε… Δεν έχουμε θέματα, που εγώ δουλεύω στην Ελλάδα, συναντιόμαστε και στο Πεκίνο».

«Πολλοί άνδρες με ερωτεύτηκαν, με ενδιέφεραν πολλοί λίγοι. Και νομίζω ότι τους ξέρουν σχεδόν όλους τους ξέρετε. Τους μισούς τους παντρεύτηκα» είπε στη συνέχεια η ηθοποιός από τον Σασμό και εξομολογήθηκε πως «Δεν γίνεται να μην υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στο ζευγάρι όταν είναι και οι δύο στην ίδια δουλειά. Μπορεί να είναι στο υποσυνείδητο αλλά υπάρχει».

Επιπροσθέτως, η Μαρία Τζομπανάκη αποκάλυψε ότι «έλεγαν κάποιοι να μην της λένε ότι είναι όμορφη, γιατί θα τους ρίξει… μπάτσο. Μία φορά το έκανα σε κάποιον που στεκόταν πολύ κοντά μου και μου είπε “τι όμορφα μαλλιά” και έφυγε το χέρι μου».

Η Μαρία Τζομπανάκη στέφθηκε Αναπληρωματική Μις Ελλάς στα καλλιστεία του 1975. Έπαιξε σε 5 ελληνικές ταινίες: «Η ώρα του λύκου», «Ο καπιταλίστας και η τραγουδίστρια», «E-mail», «Κρήτες Ολυμπιονίκες» και «Ψυχραιμία».

Η Μαρία Τζομπανάκη έχει σκηνοθετήσει τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας και πλήθος θεατρικών παραστάσεων ενώ ως ηθοποιό την έχουμε δει σε πολλούς και διαφορετικού ύφους ρόλους. Διδάσκει υποκριτική, σωματική έκφραση του θεατρικού λόγου και πολιτισμική αγωγή του σύγχρονου ηθοποιού.

Η συμμετοχή της στα κοινά

Η Μαρία Τζομπανάκη από το 2002 έως το 2010, υπήρξε δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα. Διετέλεσε Αντδήμαρχος στη Σχολική Μέριμνα, Πρόεδρος Ανάπτυξης και Στρατηγικής, Πρόεδρος Κοινωνικής Ευθύνης και υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ανέλαβε επίσης την αναβάθμιση και λειτουργία των δημοτικών κινηματογράφων. Εκλεγμένη αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως το 2000. Είναι Πρόεδρος της ΜΚΥΟ “ORFEUS” και δημιουργός του Πολιτιστικού Κέντρου Πράσινου Τουρισμού “ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ” που ενοποιήθηκε με την “ORFEUS”.

Η νέα ζωή στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη ζει τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη Βάλβη.

Το ζευγάρι, αμέσως μετά τον παραδοσιακό γάμο του στην Κρήτη το 2016, αποφάσισε να παρατήσει τα πάντα στην Ελλάδα και να φύγει για Αμερική. Βέβαια, δεν έφυγε στα τυφλά, αλλά επειδή ο σύζυγός της έχει επιχειρήσεις στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις