Ο Πρίγκιπας Χάρι συνάντησε τη γιαγιά του για πρώτη φορά μετά την εγκατάστασή του στις ΗΠΑ μαζί με τη σύζυγό του Megan.

Ο δυο τους συνάντησαν τη βασίλισσα Ελισάβετ στον Πύργο Ουίνδσορ κατά το πρώτο ταξίδι τους στη Βρετανία από το Μάρτιο 2020. Τότε ήταν που παραιτήθηκαν από τα βασιλικά καθήκοντα και η απόφασή τους αυτή προκάλεσε σοκ στη βασιλική οικογένεια.

«Το να είμαι μαζί της, ήταν σπουδαίο», δήλωσε ο Χάρι σε συνέντευξή του στο Today, την πρωινή εκπομπή του NBC, την οποία έδωσε στη διάρκεια των Αγώνων Invictus στη Χάγη.

«Ήθελα απλώς να βεβαιωθώ ότι είναι, ξέρετε, προστατευμένη και έχει τους σωστούς ανθρώπους γύρω της», δήλωσε. «Ξέρετε, το σπίτι – σπίτι για μένα τώρα είναι … προς το παρόν, στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Χάρι, η Μέγκαν και τα δύο μικρά παιδιά τους ζουν στην Καλιφόρνια. Ο Χάρι επέστρεψε στη Βρετανία για την κηδεία του παππού του πριν από ένα χρόνο, όμως δεν συμμετείχε σε πρόσφατο μνημόσυνο λόγω μιας διένεξης με την κυβέρνηση σχετικά με την ασφάλειά του.

Η βασίλισσα, η οποία κλείνει τα 96 αύριο, Πέμπτη, έχει αποτραβηχτεί σε μεγάλο βαθμό από τη δημοσιότητα αφού πέρασε τον Οκτώβριο μια νύκτα στο νοσοκομείο για αδιευκρίνιστη αδιαθεσία και στη συνέχεια οι γιατροί της συνέστησαν ανάπαυση.

Η βασίλισσα βρέθηκε θετική στην Covid-19 το Φεβρουάριο και είχε ήπια συμπτώματα, όπως αυτά ενός κρυολογήματος.

Ενώ συνεχίζει να πραγματοποιεί συναντήσεις μέσω Ίντερνετ με διπλωμάτες και αξιωματούχους, δεν έχει συμμετάσχει σε σημαντικές τελετές, όπως η Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Α’ και του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και η λειτουργία του Πάσχα.

«Ήταν τόσο ωραία που την είδα», είπε ο Χάρι. «Είναι σε θαυμάσια φόρμα». «Έχει πάντα πολύ χιούμορ μαζί μου», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις