Η Lady Gaga μάθημα στο Πανεπιστήμιο!

Η Lady Gaga μάθημα στο Πανεπιστήμιο!
Η Lady Gaga είναι σίγουρα τραγουδίστρια-φαινόμενο, αλλά να γίνει και μάθημα στο πανεπιστήμιο αυτό δεν το περιμέναμε. Ναι, καλά διαβάσατε! Από το εαρινό εξάμηνο του 2011, οι φοιτητές κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας θα εξετάζονται πέρα από τα υπόλοιπα μαθήματα και στο μάθημα 'Η Lady Gaga και η Κοινωνιολογία της Φήμης'!

Η ιδέα αυτή ανήκει στον Βέλγο καθηγητή κοινωνιολογίας Mathieu Deflem, ο οποίος έχει παρακολουθήσει πάνω από 30 συναυλίες της και έχει συναντηθεί μαζί της πέντε φορές. "Πρόκειται να προσεγγίσουμε την Lady Gaga όχι ως άτομο ούτε ως μουσικό, αλλά ως κοινωνικό φαινόμενο το οποίο έχει δέκα εκατομμύρια φίλους στο Facebook και έξι εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter. Το κεντρικό αντικείμενο του μαθήματος είναι να ανακαλύψει μερικές από τις κοινωνιολογικές σχετικές διαστάσεις της φήμης, που έχει αποκτήσει η Lady Gaga", εξηγεί ο διδάσκων του μαθήματος.

"Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Gaga είναι η νέα Madonna. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, που έχουν αυτό το κάτι. Ο Frank Zappa το είχε, ο Prince το είχε, ο Miles Davis και ο Jimi Hendrix το είχαν. Το έχει και η Lady Gaga", καταλήγει ο καθηγητής, ο οποίος διατηρεί τον ιστότοπο www.gagafrontrow.net.

Μαντεύουμε πως το εν λόγω μάθημα θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία...