«Μην ξεγελιέστε που ανοίγει ο καιρός»: Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
«Η αστάθεια θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες με χαμηλότερες θερμοκρασίες» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.
Σε ανάρτηση σχετικά με την πρόγνωση του καιρού τόσο σήμερα, Πέμπτη (12/2) όσο και για τις επόμενες μέρες προχώρησε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.
Ο γνωστός μετεωρολόγος σημειώνει χαρακτηριστικά πως το σκηνικό του καιρού μπορεί να μοιάζει «καθαρό» ωστόσο από το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης «ξεκινάει νέος κύκλος βροχών και καταιγίδων ακόμα πιο ισχυρών». Μάλιστα, αναφέρει πως οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερα είναι η Πελοπόννησος, η Χαλκιδική, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και η νότια Κρήτη, ενώ το κύμα κακοκαιρίας θα περάσει και από την Αττική «χωρίς ιδιαίτερες ακρότητες».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:
«"Σε λίγες ώρες σκυτάλι παίρνει ακόμα ένα πιο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό ..."
Καλημέρα!
Σε απόδρομή βρίσκεται το πρώτο βαρομέτρικό χαμηλό που επηρέασε τη χώρα μας. Μην ξεγιελέστε που άνοιξε ο καιρός. Από το απόγευμα και από τα δυτικά ξεκινάει νέος κύκλος βροχών και καταιγίδων ακόμα πιο ισχυρών.
Πελοπόννησος ( δυτική και νότια) , Χαλκιδική, ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα και νότια Κρήτη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για έντονα φαινόμενα που δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν προβλήματα.
Από το απόγευμα και μετά νέος κύκλος βροχών και καταιγίδων θα απασχολήσουν για λίγες ώρες και την Αττική χωρίς ιδιαίτερες ακρότητες.
Από την Παρασκευή το μεσημέρι η διαταραχή θα περιοριστεί στο ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσει.
Η αστάθεια θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες με χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Καλό τσίκνισμα!».
Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Δύο διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές προβλέπεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με «πορτοκαλί προειδοποίηση», που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Η πρώτη αναμένεται από νωρίς σήμερα το βράδυ έως και τις πρωινές ώρες αύριο, και η δεύτερη από αργά αύριο το απόγευμα έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (13/2), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ ενισχυμένους ανέμους.
Αναλυτικά:
Από την πρώτη διαταραχή (από νωρίς το βράδυ σήμερα έως και τις πρωινές ώρες αύριο) προβλέπονται:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- α. στα νησιά του Ιονίου από Λευκάδα και νοτιότερα, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά από νωρίς το βράδυ σήμερα έως και τις πρώτες ώρες αύριο
- β. στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και την ανατολική Πελοπόννησο κατά τη διάρκεια της νύχτας σήμερα προς αύριο
- γ. στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (κυρίως σε Θάσο, Σαμοθράκη και παράκτια ηπειρωτικών περιοχών) έως και τις πρωινές ώρες αύριο
- δ. στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου έως και τις πρωινές ώρες αύριο.
Πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν
- στη δυτική Ελλάδα σήμερα το βράδυ και
- στο νότιο Αιγαίο (περιοχή Κρήτης, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων) έως και τις πρωινές ώρες αύριο.
Από τη δεύτερη διαταραχή (από αργά το απόγευμα αύριο έως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής) προβλέπονται:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- α. στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη από αργά αύριο το απόγευμα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (13/2)
- β. στην Κρήτη και τις Κυκλάδες κατά τη διάρκεια της νύχτας αύριο προς Παρασκευή.
- γ. στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου την Παρασκευή έως και τις πρωινές ώρες.
- δ. στη Θράκη πρόσκαιρα το πρωί της Παρασκευής.
Πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν
- στη δυτική Ελλάδα αύριο το βράδυ (νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι) και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι) και
- στο νότιο Αιγαίο (περιοχή Κρήτης, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων) την Παρασκευή έως το μεσημέρι.