"Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το ρεκόρ"…

Ο Δημήτρης Καπούνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ το είχε πει…

πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Πέρυσι τηγανίσαμε 554 κιλά και φέτος θα πάμε ακόμα ψηλότερα. Θα φτιάξουμε μία μερίδα τηγανητές πατάτες βάρους 600 κιλών, τις οποίες στη συνέχεια θα προσφέρουμε στους επισκέπτες του νησιού. Και βέβαια θα γλεντήσουμε με τους φίλους μας που θα έρθουν στο Φεστιβάλ".

"Θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε παραδοσιακούς νησιώτικους σκοπούς των Κυκλάδων. Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές τηγανητές πατάτες στους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Πολύ απλά, γιατί η γεύση τους είναι ασύγκριτη! ", ανέφερε επίσης.

Κι αυτό έγινε το βράδυ του Σαββάτου 1 Σεπτεμβρίου με τη Νάξο να έχει και με τη βούλα (σ.σ. σε περίπου ένα μήνα αναμένεται η επίσημη πιστοποίηση) θέση στο Guinness World Records.

Για να επιτευχθει το ρεκόρ χρειάστηκαν 2,5 τόνοι πατάτες, οι οποίοι έγιναν 1.800 κιλά καθαρισμένες πατάτες και τελικά 625 κιλά τηγανητές πατάτες που σερβιρίστηκαν σε μια μερίδα στους επισκέπτες του 9ου Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου.

Για την κατάρριψη του ρεκόρ χρειάστηκαν, επίσης, 800 κιλά ελαιόλαδου Νάξου και 24 καζάνια.

Η ζυγαριά έδειξε 860 κιλά, που αφαιρώντας το απόβαρο από το τηγάνι έχουμε και το απόλυτο ρεκόρ των 625 κιλών, με περσινό ρεκόρ στα 554 κιλά…

Πηγή: Naxospress.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις