Η ζωή είναι στιγμές λένε και πράγματι κάπως έτσι προσδιορίζονται διάφορες λεπτομέρειές της. Από αποφάσεις της στιγμής. Πριν από 8 χρόνια, στα 19 του κι ενώ θεωρείτο μεγάλο ταλέντο στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, ο Σαμ Μπάλαρντ πήρε τη χειρότερη δυνατή απόφαση για το μέλλον του. Μια απόφαση που άλλαξε δραματικά τη ζωή του.

Ενώ ήταν σε ένα πάρτι, παρατήρησε με την παρέα του έναν γυμνοσάλιαγκα να έρπεται στο πάτωμα. Κάποιος έριξε την πρόκληση προσφέροντας κι αμοιβή. Δίνω τόσα, σε όποιον φάει τον γυμνοσάλιαγκα.

Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες που ο Σαμ έχοντας αποδεχθεί την πρόκληση, είχε έναν γυμνοσάλιαγκα στο στομάχι του. Η πρώτη διάγνωση ήταν μια οξεία μορφή μηνιγγίτιδας. Η εξέλιξη, οδυνηρή. Ο Μπάλαρντ έπεσε σε κώμα και όσο περνούσε ο καιρός και δεν ξυπνούσε, τόσο μειώνονταν οι ελπίδες της οικογένειας. Άνοιξε τελικά τα μάτια του έπειτα από 420 ημέρες. Μόνο που ήταν πλέον τετραπληγικός κι αναγκασμένος να ζει παρέα με ένα αμαξίδιο.

Μέχρι και τον θάνατό του, ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ άσχετα αν είχε πάντα δίπλα του την οικογένειά του. Μια κακιά απόφαση, μια κακιά στιγμή και άλλαξαν οι ζωές περισσότερων από έναν ανθρώπων…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις