Να ξεφύγει απ' τη ζωή μέσα στους τοίχους του μοναστηριού, θέλησε μία μοναχή, η οποία έφτασε στο σημείο να σκηνοθετήσει τον θάνατό της, προκειμένου να ζήσει μια ζωή σαρκικής λαγνείας.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, το σκάνδαλο, που ανακαλύφθηκε από αρχειοφύλακες που ψηφιοποιούσαν τα αρχεία που διατηρούσε ο Αρχιεπίσκοπος του Γιόρκ Γουίλιαμ Μίλτον, από το 1317 έως το 1340, φέρνει στο φωςτη ζωή της Μπενεντίκτιν Ιωάννα του Λιντς.

Όπως προκύπτει, ήταν ζωντανή και ζούσε μια «κολασμένη» ζωή στο Μπέβερλι, 30 μίλια μακριά από το μοναστήρι της.

Ο οργισμένος Αρχιεπίσκοπος απαίτησε να επιστρέψει.

Μάλιστα, της έγραψε ένα σημείωμα στα λατινικά το οποίο ανέφερε: «Για να προειδοποιηθεί η Ιωάννα του Λιντς, μέχρι προσφάτως μοναχή της St Clement από το York, να επιστρέψει στο σπίτι της», αναφέρει ο Guardian.

Έστειλε επίσης επιστολή στον κοσμήτορα του Μπέβερλι για να τον ενημερώσει για το σκάνδαλο.

Πρόσθετε πως: «Από ένα διαβολικό μυαλό βγαίνει μια σωματική ασθένεια. Προσποιούνταν ότι ήταν νεκρή, δεν φοβόταν για την υγεία της ψυχής της και με τη βοήθεια πολλών από τους συνεργούς της, κακοποιούς, δημιούργησαν ένα ομοίωμα του σώματος της για να παραπλανήσουν τους αφοσιωμένους πιστούς και δεν είχε καμία ντροπή στο να επιτρέψει ταφής του σε έναν ιερό χώρο μεταξύ των θρησκευόμενων εκείνων του τόπου».

Τα κείμενα κατέγραψαν την εξέλιξη των γεγονότων, αλλά δεν περιελάμβαναν πληροφορίες σχετικά με την κατάληξη του σκανδάλου.

«Δυστυχώς, κι αυτό είναι πραγματικά απογοητευτικό, δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της υπόθεσης», δήλωσε ο καθηγητής Ρέες Τζόουνς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις