Δικαστήριο στην Ολλανδίαεπικύρωσε απόφαση δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία αναστέλλονταν τα επιδόματα που λάμβανε ένας μουσουλμάνος και η οικογένειά του, καθώς εκείνος αρνήθηκε να ξυρίσει το μούσι του, στα πλαίσια εκπαίδευσης που θα ακολουθούσε για να αναλάβει νέα εργασία.

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο μουσουλμάνος επέλεξε να προσφύγει στην δικαιοσύνη όπου υποστήριξε πως η απόφαση αυτή παραβιάζει τη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία προστατεύει την ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας.

Το δημοτικό συμβούλιο πάλι υποστήριξε πως ο άνδρας θα έθετε τον εαυτό του σε κίνδυνο καθώς η νέα του δουλειά είχε να κάνει με την αφαίρεση του αμιάντου καθώς η σκόνη του θα «καθόταν» στο μούσι.

Επιπλέον, το μούσι δεν θα επέτρεπε την σωστή εφαρμογή της μάσκας προστασίας που χρησιμοποιείται. Οι δικηγόροι που εκπροσώπησαν το δημοτικό συμβούλιο εξήγησαν πως ο άνδρας είναι ήδη δύο χρόνια άνεργος και μόνο με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα αναλάμβανε εργασία.

Εκείνος από την πλευρά του αντέτεινε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια άλλου είδους μάσκα κατάλληλη για γενειοφόρους αλλά το δικαστήριο κατέληξε πως για την εκπαίδευση απαιτούνταν η συγκεκριμένη.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του πως ο μουσουλμάνος δεν θα είχε άλλες ευκαιρίες στη ζωή του καθώς υπήρξε έγκλειστος των φυλακών ενώ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και εθισμό στο τζόγο.

«Η εκπαίδευση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποκτήσει μια κανονική δουλειά», σημείωσε το δικαστήριο συμπληρώνοντας πως λόγω της άρνησής του να συμμετάσχει στην εκπαίδευση δεν αξιοποίησεμια δεδομένη ευκαιρία να ενταχθεί στην αγορά εργασίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξαρτάται από τα επιδόματα που χρηματοδοτούν οι αλληλέγγυοι πολίτες. «Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν απαραίτητη και προστατεύει τα δικαιώματα και την ελευθερία των φορολογουμένων» έκρινε ο δικαστής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις