Τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους αισθάνονται το τελευταίο διάστημα, οι κάτοικοι τριών οικισμών στο οροπέδιο του Ασκύφου. Οι υπόκωφοι θόρυβοι που συνοδεύουν το κούνημα, τους έχουν ανησυχήσει ιδιαιτέρως. Ο Δήμαρχος των Σφακίων, Ιωάννης Ζερβός, μιλώντας στο Open, εξήγησε τι συμβαίνει.

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν υπόκωφοι θόρυβοι κάτω από οικισμούς και συγκεκριμένα στο οροπέδιο Ασκύφου κι όπως είναι εύλογο, έχουν ανησυχήσει οι κάτοικοι. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, είχαμε φυσικές καταστροφές, όπως αποκολλήσεις βράχων, που εγκυμονούν κινδύνους.

Απευθυνθήκαμε στο ΙΓΜΕ Κρήτης και ήρθαν για αυτοψία. Επισκεφθήκαμε με το κλιμάκιο τα σημεία αυτά. Μας καθησύχασαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Επειδή έχει πέσει μεγάλη ποσότητα νερού, το οποίο δεν μπορεί να εισχωρήσει στις σπηλαιώσεις, το νερό και η λάσπη, προσπαθούν να βρουν διέξοδο με αποτέλεσμα να δημιουργείται ο υπόκωφος θόρυβος και οι δονήσεις, που έχουν τρομοκρατήσει τους κατοίκους.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το επόμενο διάστημα, λόγω και της παύσης των έντονων βροχοπτώσεων, το φαινόμενο θα υποχωρήσει», τόνισε ο κ. Ζερβός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις