Σίγουρα δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι αυτή η ελληνική λέξη είναι από τις αρχές του 2018 μέσα στα top trends της Google, με την χαμηλότερη ένδειξη να είναι στο 60 και την υψηλότερη στο 100 τον Ιανουάριο του 2019…

Και αυτή η λέξη είναι το λήμμα "toxic" (τοξικός).

Μάλιστα, το Λεξικό της Οξφόρδης την ανακήρυξε ως "Λέξη της Χρονιάς"για το 2018 και έφτιαξε και ένα σχετικό βίντεο που εξηγεί την προέλευση της λέξης με ένα δηλητηριασμένο βέλος που ξεκινά από την αρχαιότητα και καταλήγει σε ένα μπουκάλι δηλητήριο του σήμερα.

Κάθε χρόνο, το λεξικό της Οξφόρδης επιλέγει τη λέξη της χρονιάς η οποία αντικατοπτρίζει "το ήθος, τη διάθεση ή τις ανησυχίες"που καταγράφονται σε ένασυγκεκριμένο έτος.

Το λήμμα "toxic" σημαίνει εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα αγγλικά στα μέσα του 17ου αιώνα, από το μεσαιωνικό λατινικό toxicus.

Ο μεσαιωνικός λατινικός όρος είναι με τη σειρά του δάνειο από το λατινικό toxicum, που σημαίνει ‘δηλητήριο’, λέξη που ανάγεται στο ελληνικό τοξικόν φάρμακον, το φονικό δηλητήριο που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να αλείφουν τις αιχμές των βελών τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις