Μία νέα τάση εξαπλώνεται το τελευταίο διάστημα στα social media και αντιγράφεται από πλήθος χρηστών: Πρόκειται για την "πρόκληση της ηλεκτρικής σκούπας" και περιλαμβάνει τη χρήση σακούλας σκουπιδιών και ηλεκτρικής σκούπας, αν και πολλοί προειδοποιούν πως μπορεί να έχει μοιραία αποτελέσματα.

Βίντεο δείχνουν διάφορους χρήστες να μπαίνουν μέσα σε σακούλα σκουπιδιών. Κάποιος άλλος που βρίσκεται στον ίδιο χώρο ρουφά τον αέρα με τη βοήθεια ηλεκτρικής σκούπας σε τέτοιο βαθμό που η σακούλα γίνεται σαν αυτοκόλλητη και αυτός που βρίσκεται μέσα της πέφτει.

Οι ειδικοί, όπως γράφει η New York Post, προειδοποιούν πως η δοκιμασία αυτή μπορεί να προκαλέσει υποξία, έλλειψη του οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Το εθνικό ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού προειδοποιεί πως «τα εγκεφαλικά κύτταρα είναι πολύ ευαίσθητα στη στέρηση οξυγόνου και μπορεί να αρχίσει η θνησιμότητά τους ακόμα και πέντε λεπτά μετά τη διακοπή της παροχής οξυγόνου.

Όσοι δε επιχειρούν μόνοι τους αυτή τη δοκιμασίααντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς όσο σφίγγει η σακούλα τόσο πιο δύσκολο γίνεται να κινηθούν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις