Σκέφτεστε να ζητήσετε από κοντινούς σας ανθρώπους να αποφύγουν την κηδεία όταν φύγετε από τη ζωή;

Είστε κατά των τελετών και όσα ακολουθούν μετά την ταφή σε κάποιο νεκροταφείο;

Κυρίως, δεν πολυγουστάρετε τα παραπάνω, αλλά έχετε και μεγάλη οικονομική άνεση ή πιο σωστά, λεφτά για πέταμα; Ε, μπορείτε να κάνετε κάτι για το οποίο θα σας μνημονεύουν γνωστοί και άγνωστοι.

Ένα πολύ… προχωρημένο γραφείο τελετών, το Celestis Memorial Space Flights,στις ΗΠΑ, το οποίο πρωτοπορεί εδώ και 20 χρόνια και συνεργάζεται με την SpaceX για «διαστημικές» κηδείες, σας υπόσχεται «πτήση κηδείας» και σκόρπισμα των σταχτών σας στο διάστημα.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, μία τέτοια «πτήση κηδείας» πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα, 24 Ιουνίου, με τον πύραυλο Falcon Heavy που μπει σε τροχιά μεταφέροντας εκτός από δορυφόρους, μεταλλικές μικροσκοπικές κάψουλες με τις στάχτες 152 νεκρών.

Η Celestis Memorial Space Flights ουσιαστικά αγοράζει χώρο στο διαστημόπλοιο και χρεώνει για κάθε «διαστημική» κηδεία το ποσό των 5.000 δολαρίων ανά γραμμάριο στάχτης, ενώ αν ο πελάτης δεν αρκεί να μπουν οι στάχτες του σε τροχιά και θέλει ταξίδι στο διάστημα, θα πρέπει να προπληρώσει 12.000 ανά γραμμάριο. Αν είναι και σωματώδης το πράγμα ξεφεύγει…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις