Υπάρχει ένα ελληνικό προϊόν που οι Γερμανοί αποκαλούν "λευκό χρυσό" και το καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες.

Ένας Γερμανός καταναλώνει κατά μέσο όρο 1,7 κιλά σπαράγγια τον χρόνο, τα λευκά και όχι τα πράσινα που είναι ευρέως γνωστά στην Ελλάδα. Το 90% των ελληνικών σπαραγγιών καταλήγουν στηγερμανική αγορά.

Είναι τόσο διαδεδομένα που η τιμή τους αυξήθηκε κατά 15% μέσα σε έναν χρόνο. Η τιμή του υπολογίζεται περίπου στα 3,5 ευρώ τα 350 γραμμάρια.

Είναι δύσκολη καλλιέργεια γιατί επηρεάζεται άμεσα από τον καιρόκαι δεν μπορεί να αποθηκευθεί σε ψυγεία. Πρέπει να μεταφερθεί κατευθείαν μετά τη συγκομιδή.