Πρόστιμο ρεκόρ 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε το υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν για τη δράση του γυμναστή Λάρι Νάσαρ, μια υπόθεση που αποτελεί το μεγαλύτερο (-)ουαλικό σκάνδαλο στην χώρα.

Ο Νάσαρ βαρύνεται με ποινές που αθροιστικά υπερβαίνουν τα 100 χρόνια ενώ εκκρεμούν εις βάρος του και άλλες δίκες από καταγγελίες δεκάδων κορυφαίων αθλητριών που κακοποιήθηκαν (-)ουαλικά.


Ανεξέλεγκτη δράση

Ο Νάσαρ αποδείχτηκε ένοχος για συστηματική και πολυετή (-)ουαλική κακοποίηση των περισσοτέρων πρωταθλητριών της γυμναστικής των ΗΠΑ από το 1990. Η δράση του ήταν ανεξέλεγκτη και στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που είχε την έδρα του.

Όπως αποδείχτηκε από τις ακροαματικές διαδικασίες πολλοί αξιωματούχοι γνώριζαν ή υπέθεταν τηδράση του αλλά κανείς δεν είχε προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία. Μετά το σκάνδαλο ξηλώθηκαν οι διοικήσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων με το σκάνδαλο.

«Αηδιαστικές και αδιανόητες»

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ Betsy DeVos δήλωσε: «Οι πράξεις του Νάσαρ ήταν αηδιαστικές και αδιανόητες. Πολλοί άνθρωποι στην εξουσία γνώριζαν για τις συμπεριφορές και τις καταγγελίες και παρόλα αυτά ο θύτης συνέχιζε τη δράση του σε βάρος ακόμα περισσοτέρων σπουδαστριών – αθλητριών. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά όχι μόνο στο Μίσιγκαν αλλά οπουδήποτε αλλού».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις