Το αίμα αυτής της γυναίκας έγινε... μπλε! Δείτε γιατί

Το αίμα αυτής της γυναίκας έγινε... μπλε! Δείτε γιατί

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που συνέβη στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ. Μια 25χρονη κοπέλα πήγε στα επείγοντα με γενική αδυναμία, κόπωση, δυσκολία στην αναπνοή και ένα ασυνήθιστο σύμπτωμα: το αίμα της γινόταν σταδιακά... μπλε!

Οι γιατροί Otis Warren και Benjamin Blackwood που την εξέτασαν, έγραψαν για την περίπτωσή της σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό ιατρικό περιοδικό.

Σύμφωνα με όσα περιγράφουν, η ασθενής είχε «κυάνωση», ένας κλινικός όρος που χρησιμοποιείται για την μπλε όψη. Η κυάνωση προκαλείται συνήθως από τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στα ερυθρά αιμοσφαίρια ή από αδυναμία οξυγόνωσης του αίματος στο σώμα.

Απέδωσαν την κατάστασή της σε ένα φάρμακο που είχε πάρει η γυναίκα, το οποίο προκαλεί μούδιασμα και καταστέλλει τις νευρικές απολήξεις στο δέρμα. 

«Ανέφερε ότι είχε χρησιμοποιήσει τοπικά μεγάλες ποσότητες βενζοκαΐνης το προηγούμενο βράδυ επειδή είχε πονόδοντο» έγραψαν.

Το πλούσια οξυγονωμένο αίμα συνδέεται συνήθως με το υγιές κόκκινο χρώμα, αλλά όταν το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα πέφτει, αυτό μπορεί να γίνει μπλε.