Αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια προκαλεί βίντεο που έχει γίνει viral στα social media, το οποίο δείχνει μια ομάδα κοριτσιών κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, να περνάει μπροστά από τους επισήμους με ένα "θεατρικό νούμερο".

Αρχικά, θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για μαθήτριες- παραστάτες της σημαιοφόρου- του Λυκείου της Νέας Χαλκηδόνας, κάτι που προκάλεσε οργισμένα σχόλια στα social media καθώς αρκετοί έκαναν λόγο για μιακακόγουστη παράσταση που προσβάλει την μνήμη των χιλιάδων ηρώων που άφησαν την ζωή τους στο μέτωπο στον Αγώνα κατά του Ιταλικού φασισμού και στην Εθνική Αντίσταση κατά του ναζισμού. Μάλιστα τέθηκαν και ερωτήματαγια το εάν ήταν ενήμεροι οι καθηγητές τους ή και για το πως αντέδρασαν μετά το περιστατικό.

Ωστόσο, απ' ότι φαίνεται οι "πρωταγωνίστριες" της παρέλασης αλά Monty Python, δεν ήταν μαθήτριες, αλλά μέλη μιας ομάδας, με… άγνωστους σκοπούς…Πιο αναλυτικά, δημοσιογράφος του filadelfia-xalkidona.gr, μιλώνταςστην Athens Voice, εξήγησε ότιμία ομάδα με δική της σημαία παρεισέφρησε χωρίς να το καταλάβει κανείς στην αρχή της παρέλασης ανάμεσα σε δύο σχολεία. «Ήταν οργανωμένες από ό,τι φάνηκε. Όπως είδατε και εσείς δεν γέλαγε καμία. Ήταν σχεδιασμένο όλο αυτό και το σημαντικότερο δεν γνώριζε κανείς», εξήγησε και τόνισε ότι τα κορίτσια άρχισαν να περπατούν με βηματισμό που παραπέμπει στον Τζον Κλιζ και το θρυλικό σκετς των Monty Python The Ministry of Silly Walks μπροστά στους επισήμους.

Όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος, μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει ποια ήταν τα άτομα που παρέλασαν με αυτό τον τρόπο και ποιος ήταν ο σκοπός τους.

Οι άγνωστες, ε περίεργο βηματισμό που είχε εμφανήστόχο τη διακωμώδηση της παρέλασης,άρχισαν να κάνουν περίεργες κινήσεις με το σώμα, τα χέρια και τα πόδια τους σαν να τρεκλίζουν, ή σαν να μιμούνται πουλιά.

Έκπληκτοι οι θεατές αλλά και οι επίσημοι για αυτή την πρωτοφανή- για μαθητική παρέλαση σε εθνική επέτειο- ενέργεια.

Στο βίντεο είναι εμφανής η έκπληξη τόσο του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, όσο και του Δημάρχου της πόλης ΓιάννηΒούρου.

Σε επικοινωνία που είχε το Nooz.grμε τον ΜητροπολίτηΝέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας και Χαλκηδόνας, ο κ. Γαβριήλδεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για το περιστατικό.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος ανέφερε σχετικά με το περιστατικό: «Δυστυχώς τη μεγαλειώδη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας, της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας στιγμάτισε μια μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων χλευάζοντας και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του '40 και μάλιστα υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας. Τα άτομα αυτά φορώντας στολή παρέλασης παρεισέφρησαν από κάποιο στενό της Λεωφόρου Δεκελείας ανάμεσα στα σχολεία της πόλης που παρήλαυναν κανονικά. Η ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών έχει ξεκινήσει καθώς ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του».

Να σημειωθεί ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει ανοίξει συζήτηση για το εάν πρέπει να γίνονται μαθητικές παρελάσεις στις εθνικές επετείους, αν εξυπηρετούν πλέον κάποιο σκοπό, και κυρίως αν υπάρχουνεκπαιδευτικές δράσεις που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν, η να συμπληρώσουν τις μαθητικές παρελάσεις, ώστε να τιμώνται οι εθνικές επέτειοι από τους μαθητές με έναν τρόπο, ίσως, περισσότερο πρόσφορο για τους ίδιους αλλά και την ιστορική/ εθνική μνήμη του ελληνικού λαού.

Επίσης, επεισόδια – με αιχμή το μνημόνιο- είχαν στιγματίσει την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 2011.

Ωστόσο, διακωμώδηση- με τέτοιο τρόπο- μαθητικής παρέλασης, καταγράφεται για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά.Φωτογραφίες από: e-kafeneio-gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις