Ο Λοράν Σιμόν πέρασε στο πανεπιστήμιο όταν ήταν 8 ετών και ένα χρόνο μετά ολοκληρώνει -τον Δεκέμβριο- τις σπουδές του! Στη συνέχεια σχεδιάζει να κάνει διδακτορικό, ενώ παράλληλα θα μελετά για το πτυχίο ιατρικής.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN οι γονείς του 9χρονου, Λιντιά και Αλεξάντερ, ανέφεραν ότι αρχικά θεωρούσαν πως οι παππούδες του υπερέβαλαν όταν μιλούσαν για ένα χαρισματικό παιδί.

«Παρατήρησαν κάτι ξεχωριστό για τον Λοράν» αναφέρει η μητέρα του.

Οι γονείς του 9χρονου -γιατροί στο επάγγελμα- δεν μπορούν να εξηγήσουν τους λόγους που ο γιος του έχει τόσο ραγδαία εξέλιξη και τέτοια έφεση στη μάθηση.

Χαριτολογώντας, η μητέρα του αναφέρει ότι απλώς… έτρωγε πολύ ψάρι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. «Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο, ειδικά στην αρχή και δεν έχουμε ξεκάθαρη εξήγηση γι’ αυτό, δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί» λέει στο CNN, ο πατέρας του.

«Ο Λοράν είναι ο φοιτητής με την ταχύτερη πρόοδο που είχαμε ποτέ» σημειώνει ο διευθυντής εκπαίδευσης του πανεπιστημίου, Σόερντ Χούλσχοφ.

Και προσθέτει: «Δεν είναι απλά ιδιοφυΐα, είναι και ένα πολύ συμπαθητικό αγόρι».

Ο 9χρονος Λοράν έχει από τώρα αποφασίσει τι θα ήθελε να κάνει όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του. Τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με την ανάπτυξη τεχνητών οργάνων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις