Επιτυχία: Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Euny Hong και συγγραφέα του βιβλίου "The Power of Nunchi", πρόκειται για την τέχνη του να "διαβάζεις το δωμάτιο". Όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο να νιώθεις ότι μπαίνεις σε μια θεατρική σκηνή, όπου όλα τα αντικείμενα έχουν τη δική τους σημασία. Το "nunchi" κατά τη Hong είναι η "τέχνη της κατανόησης του τι σκέφτονται και αισθάνονται οι άνθρωποι" και αντίθετα με όσους έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, αυτοί που έχουν "nunchi" μπορούν να "διαβάσουν" ένα ολόκληρο δωμάτιο και να προσαρμόσουν τις κινήσεις τους ανάλογα.

Με λίγα λόγια, θα πρέπει να έχεις επίγνωση και του περιβάλλοντος που βρίσκεσαι ανά πάσα στιγμή. Αυτός που πραγματικά κατέχει το nunchi μπορεί να προσαρμόζεται γρήγορα στις κοινωνικές καταστάσεις και να ωφελεί με αυτόν τον τρόπο όσους είναι γύρω του", αναφέρει χαρακτηριστικά. Δηλαδή, να μην κοιτάς το δέντρο, με αποτέλεσμα να χάνεις το δάσος…

Αύξηση μισθού στη δουλειά

Εάν δεν είστε ο άνθρωπος που θα μπείτε στο γραφείο του προϊσταμένου σας για να ζητήσετε αύξηση, κάντε το διαφορετικά. Παρατηρήστε τι ακριβώς συμβαίνει, ποια ενέργεια εισπράττετε μετά τα meetings, ποια είναι τα θέματα που τον/την "πονοκεφαλιάζουν", ώστε να πάρετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Το nunchi έχει να κάνει με την ενσυναίσθηση και τη συναισθηματική νοημοσύνη, αλλά διαφέρει σε δυο σημαντικά σημεία. Στην ενσυναίσθηση μπαίνεις στη θέση του άλλου, ενώ στο nunchi καλείσαι να παρατηρείς αυτόν που έχεις απέναντι σου, τον τρόπο που σκέφτεται και αισθάνεται, αλλά εσύ να παραμένεις ο εαυτός σου. Το nunchi εστιάζει στο δωμάτιο σαν ένα ενιαίο οργανισμό και όχι μόνο στους ανθρώπους που είναι μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με την Hong, διασημότητες με γρήγορο nunchi είναι οι: Steve Jobs, Tyrion Lannister, Oprah Winfrey, Sherlock Holmes και Reese Witherspoon.

Πώς εφαρμόζω το Nunchi;

Υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές για το nunchi κατά τη Hong. Αν θέλεις λοιπόν να εξασκηθείς, για να γίνεις και εσύ μία… nunchi γκουρού, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips!

⦁ Άδειασε το μυαλό σου
⦁ Γνώρισε την επιρροή σου
⦁ Παρατήρησε το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι
⦁ Κινήσου γρήγορα
⦁ Άκου και μη μιλάς

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις