Θεοφάνεια 2020: Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» προκάλεσε προβλήματα και στον εορτασμό των Θεοφανίων. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην παραλία του Καινούργιου, μπροστά από τις κατασκηνώσεις της Αγίας Αικατερίνης, εμπόδισαν όσους ήθελαν να βουτήξουν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό. Αυτός που δεν πτοήθηκε ήταν ο παπάς.

Σύμφωνα με το kamena-voyrla-news.blogspot.com, ο τοπικός εφημέριος Ιωάννης Ελευθερίου, (Παπα – Γιάννης), αφού δεν είχε κανένας το θάρρος να βουτήξει στα παγωμένα νερά, βούτηξε ο ίδιος και τον έπιασε. Τολμηρός αν μη τι άλλο…

Δείτε τη σχετική φωτογραφία

Φάληρο

Παρά το τσουχτερό κρύο, η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 5 βαθμούς Κελσίου και έβρεχεαπό νωρίς το πρωί, αρκετοί ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στην παραλία του Φλοίσβου, στο Φάληρο για να πιάσουν τον Σταυρό. Στο χώρο της τελετής κατέπλευσαν αρκετά σκάφη των ιστιοπλοϊκών & αλιευτικών ομίλων της Πόλης που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στον αγιασμό των υδάτων.

Φλώρινα

Αρκετοί ήταν εκείνοι που βούτηξαν στον ποταμό Σακουλέβα, με θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Ο Σταυρός, όμως…. χάθηκε. Ο ιερέας, αφού πραγματοποίησε τη λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, στη συνέχεια έριξε τον Ιερό Σταυρό πιο μακριά από το σημείο που είχαν υπολογίσει με αποτέλεσμα να μην ξέρουν που έχει πάει. Βρέθηκε μετά από αρκετές ώρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις