Καναδάς – Λάθος… πυρηνικός συναγερμός: Ωστόσο, οι αρχέςλίγο αργότερα τον ανακάλεσαν λέγοντας ότι τελικά δεν είχε συμβεί τίποτα. Όπως έγινε γνωστό, γύρω στις 7:30 πμ τοπική ώρα χρήστες κινητού στο Οντάριο δέχτηκαν ένα μήνυμα συναγερμού για ένα υποτιθέμενο περιστατικό στο εργοστάσιο Πίκερινγκ. Λιγότερο από μια ώρα αργότερα οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι το μήνυμα ήταν εσφαλμένο.

"Σημαντική ενημέρωση: ο συναγερμός σχετικά με το πυρηνικό εργοστάσιο στο Πίκερινγκ εστάλη εσφαλμένα. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό ή για το περιβάλλον", ανέφεραν οι αρχές στο Twitter χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.Το αρχικό μήνυμα ανέφερε ότι δεν υπήρξε ασυνήθιστη απελευθέρωση ραδιενέργειας από το εργοστάσιο αυτό, το οποίο βρίσκεται στις ακτές της Λίμνης Οντάριο, περίπου 50 χλμ ανατολικά του κέντρου του Τορόντο.Μήνυμα του δημάρχου του Πίκερινγκ


Το εργοστάσιο, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, ξεκίνησε να λειτουργεί το 1971 και έχει ικανότητα παραγωγής ενέργειας 3.100 μεγκαβάτ σε πλήρη λειτουργία.Το Τορόντο έχει πληθυσμό περίπου τρία εκατομμύρια κατοίκους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις